Visita institucional

Víctor Santos i Tomàs Gea tenen una reunió de treball a Nyon amb el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que es compromet a visitar Andorra els pròxims mesos

Visita institucionalFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La marxa forçada de Michel Platini al capdavant de la UEFA va portar a unes eleccions exprés en les quals va sortir vencedor el setembre passat l’eslovè Aleksander Ceferin. Durant els mesos següents, el màxim responsable del futbol europeu s’ha anat reunint amb les diferents federacions i ahir li va tocar el torn a la Federació Andorrana de Futbol (FAF), representada a Nyon, on hi ha la seu de la UEFA, pel president Victor Santos i el secretari general Tomàs Gea. A la trobada, demanada per Ceferin, els dirigents van valorar futurs projectes en comú i el president de la UEFA va manifestar el seu interès per visitar Andorra els pròxims mesos. Així ho va assegurar al Diari Victor Santos, que va extreure conclusions positives de la trobada. “Hem tingut una reunió institucional amb el Sr. Ceferin i ha anat molt bé. És una persona molt dialogant i hem pogut parlar de diversos temes que ens interessaven. Ens ha dit que té molt interès per visitar Andorra i vindrà els pròxims tres-quatre mesos. És qüestió de quadrar agendes.”

Santos va explicar que Ceferin, provinent d’una federació petita com l’eslovena, té en bona consideració el treball que estan fent d’altres associacions de mida petita com ara l’andorrana. “Li fa molta il·lusió veure el que estem fent els països petits, coses al mateix nivell dels grans. Hem parlat de diversos temes, com ara la formació, el finançament, les instal·lacions, i s’ha mostrat predisposat a ajudar-nos. Vol donar-nos suport en el que necessitem”.

En aquest sentit, el president de la FAF no va concretar projectes que podrien rebre suport per part de la UEFA, però va recordar que un dels handicaps més importants per al futbol del país segueix sent el de la manca d’instal·lacions davant el creixement del nombre d’equips i de llicències. “Com més instal·lacions tinguem, millor. Estem buscant possibilitats per fer créixer la federació”, va assegurar Santos, que va afegir que pròximament tècnics de la UEFA es posarien en contacte amb la federació per conèixer les seves necessitats. Altres punts que es voldrien potenciar conjuntament serien el futbol femení i el futbol base. “Hem vist que hi ha molt bona predisposició per part seva”, insistia Víctor Santos. El president de la FAF es va reunir el 2013 amb Michel Platini, aleshores president de la UEFA, un mes després de ser elegit.

ANGLATERRA I HOLANDA, 'COCOS' DEL PREEUROPEU SUB-21

El sorteig dels nou grups de classificació per al Campionat d’Europa sub-21 del 2019, que organitzaran conjuntament Itàlia i San Marino, va ser especialment cruel amb Andorra. La selecció dirigida per Justo Ruiz va quedar emparellada amb dues potències futbolístiques de la talla d’Anglaterra i Holanda, a banda de trobar-se també amb Ucraïna, Escòcia i Letònia.

El seleccionador apuntava que “és un grup atractiu. Jugar contra Anglaterra, Holanda o la mateixa Escòcia és maco. Ara bé, podríem dir que les opcions es minimitzen contra equips d’aquest nivell. Nosaltres intentarem competir i tornar a arribar a l’objectiu de puntuar, com hem fet les dues últimes fases”. En teoria, Letònia es presenta com el rival que pot oferir més possibilitats de sumar punts, tot i que Justo Ruiz recordava que “hem competit amb ells en altres categories i en sub-21 ho vam fer fa dues fases i vam perdre els dos partits. Però sí que seria el rival més proper a nosaltres”.

Segons el calendari aprovat per totes les federacions, Andor­ra debutarà precisament al país bàltic el 10 de juny vinent i el duel contra Anglaterra arribarà en la tercera jornada, a casa (10 d’octubre). A hores d’ara la federació no sap dir si l’escenari serà per primera vegada l’Estadi Nacional –reservat majoritàriament per a partits de la selecció absoluta– o l’Estadi Comunal. Justo Ruiz ho té clar: “Si em demanen a mi prefereixo jugar al Comunal. Per tot. Per les dimensions, perquè és de gespa natural i sempre hi juguem allà, però és una decisió que se m’escapa”.

El primer partit com a local serà el 5 de setembre contra Ucraïna i l’Andorra-Holanda serà el 27 de març de 2018. El combinat sub-21 tancarà la fase el 16 d’octubre contra Letònia.

tracking