automobilisme sobre gel

Aliança internacional

Les Crèdit Andorrà GSeries tanquen un acord amb Dorna Sports, que donarà màxima difusió televisiva a la competició

Aliança internacionalJAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Del circuit d’Andorra Pas de la Casa al món. Les GSeries, el Campionat d’automobilisme sobre gel que organitza l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), va fer un pas endavant fa unes setmanes quan va anunciar el patrocini de Crèdit Andorrà, que passava a donar-li nom a la competició. Ara, l’ACA ha fet un nou salt per potenciar les GSeries i assolir màxima repercussió internacional amb l’acord que ha signat amb Dorna Sports, empresa que gestiona en exclusiva els drets comercials i televisius del Campionat del Món FIM de velocitat (MotoGP) i del Mundial de Superbikes. El contracte s’ha signat per un any i mitjançant l’acord les Crèdit Andorrà GSeries tindran una difusió televisiva de màxim abast internacional. A hores d’ara catorze cadenes o plataformes de televisió faran el seguiment del campionat i cada una de les etapes podran ser seguides mitjançant uns reportatges de 26 minuts, que inclouran imatges exteriors i interiors dels vehicles, entrevistes als pilots, grafisme i locució en anglès.

El secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas, assegurava ahir que “l’acord amb Dorna Sports és una molt bona notícia. Al final de l’últim campionat vam parlar amb ells, perquè tenien voluntat de col·laborar, i finalment hem arribat a una entesa. Estem molt agraïts a Dorna perquè és una oportunitat per a tothom, per al campionat, per als pilots i per a Andorra”. En aquest sentit, Sasplugas apuntava que el fet de disposar d’un aparador com la televisió pot atreure patrocinadors per als pilots i també per al campionat. “Farem un esforç perquè les GSeries iniciïn una veritable internacionalització mediàtica, només així podrem garantir l’arribada de nous socis financers que ajudin a fer créixer el producte i la seva expansió mediàtica”.

Dorna Sports, amb Carmelo Ezpeleta i Manel Arroyo com a homes forts, va començar la col·laboració amb les GSeries fa tres anys, quan va crear un equip amb dos cotxes perquè pilots de MotoGP, bàsicament, prenguessin part en les curses sobre gel. Sasplugas creu que l’aposta que han fet enguany des de Dorna es deu al fet que les GSeries “tenen una gran projecció com a campionat, és molt diferent a altres competicions i tenen molt potencial esportiu. A més, estan convençuts que és un producte súper atractiu per a la televisó i molt visual. Les muntanyes, la neu, els cotxes i amb curses curtes”.

Les Crèdit Andorrà GSeries 2017 havien de donar el tret de sortida amb la G1 el 14 de gener, però les males condicions meteorològiques al cap del Port van portar a endarrerir l’estrena fins dissabte vinent. La presència de pilots famosos sempre ha sigut un signe d’identitat del trofeu. Per a la primera cita estava confirmada la presència del pilot mundialista resident a Andorra Dani Sordo –dissabte vinent ho té més difícil per quadrar l’agenda– i de Nil Solans, campió de les GSseries 2015 i 2016. Sí que farà tot el campionat Xevi Pons, vencedor els anys 2013 i 2014, en la categoria reina (GS). L’expilot de motos Loris Capirossi serà també un fix i Dorna variarà l’alineació dels seus cotxes. Els germans Espargaró, Jorge Lorenzo o Marc Márquez han fet el debut ja a les GSeries.

Espectadors assegurats

UNA DIFUSIÓ D'ABASST MUNDIAL

L’acord amb Dorna permet que a hores d’ara 14 cadenes o plataformes de televisió puguin oferir ja les GSeries. A banda d’emetre’s a Espa-nya per Esport3, Teledeporte, Movistar+ i Garage TV, els reportatges sobre les diferents etapes de les GSeries es podran seguir a través d’EDGEsport (Orient, Àsia i Pacífic), Fox Sports Àsia, Fox Austràlia, Ten Sports (Índia i subcontinent indi), BEIN Sports (Estats Units i Canadà), ESPN Llatinoamèrica, Motorsport TV (Estats Units, Canadà i Llatinoamèrica), Motors TV (Europa), TV Nova (Txèquia) i Gillette World Sports (203 països, a més de canal a YouTube).

tracking