Esquí de muntanya

La Font Blanca espera el retorn de la copa del món el 2018

La cursa vertical tanca el cap de setmana de la Copa del Món, esperant que la Federació Internacional torni a confiar en la Font Blanca per al 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cursa vertical a Arinsal va posar ahir el punt final al cap de setmana de la Font Blanca, l’estrena de la Copa del Món d’esquí de muntanya 2017. La meteorologia va tornar a afavorir el desenvolupament de la prova, saldada amb elogis unànimes i les victòries per al jove suís Werner Marti i per a la sueca Emelie Forsberg. Aquesta vegada la gran estrella de l’skimo mundial, Kilian Jornet, amb millors sensacions que a la cursa individual, va pujar al segon lloc del podi. El corredor català no va dubtar a elogiar la Font Blanca. “La prova d’Andorra és sens dubte una de les millors copes del món. L’organització està sempre al cent per cent. Els recorreguts agraden. El de la cursa individual va ser un dels millors, tècnic i visible per a tothom, i sempre hi ha un gran ambient i molta gent animant. Tot plegat fa que sigui una Copa del Món especial”, va assegurar.

A nivell organitzatiu, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, va fer “un molt bon balanç” dels dos dies de competició. “Enguany hem pogut posar en pràctica tot el que havíem preparat i no com en les dues edicions anteriors, quan la meteorologia no va acompanyar. El comitè organitzador té un sentiment de satisfacció per com ha anat tot, ampliat pels comentaris dels corredors, que s’han trobat molt a gust i han gaudit dels traçats i de l’acollida, i pels elogis que hem rebut de les instàncies internacionals”. En aquest sentit, Esteve va apuntar que “els quatre càrrecs més importants de l’ISMF han estat aquí i ens han felicitat. Ens han dit que érem un exemple del que havia de ser una organització de Copa del Món”.

Esperar fins al juny

Com ja va avançar Esteve, la FAM ja ha demanat tornar a acollir la Copa del Món 2018, sol·licitud que hauria de ser confirmada el juny vinent, quan l’assemblea de l’ISMF tingui lloc a Andorra. “Quan fas bé les coses no tindria sentit que passessin de llarg”, valorava el president de la FAM.

Quant a la representació andor­rana a la Vertical, la millor va ser Sophie Dusautoir, novena classificada en el retorn a la Copa del Món. Dusautoir va arribar a dos minuts i mig de la vencedora. Maria Fargues va ocupar ahir la dotzena posició. En nois, el primer integrant de l’equip nacional va ser David Albós, 38è, per davant de Jordi Solé. Joan Albós va acabar la vertical 47è i els joves Marc Font i Euan Prieto van ser quinzè i dissetè en la categoria espoir. Carles Serra, quinzè, va ser el millor júnior. Pel que fa a la Copa d’Andorra, triomfs per a Andreu Prost i Laurence Lestang. El cap de setmana Cambre d’Aze agafa el relleu de la Font Blanca.

Sense pressa

EL MUNDIAL POT ESPERAR

El president de la FAM, Jaume Esteve, no considera ara per ara prioritari portar al país un gran esdeveniment que no sigui les copes del món. Qüestionat sobre una possible candidatura per rebre el Campionat del Món d’esquí de muntanya, Esteve va comentar que “si demanéssim el Mundial del 2019 segurament ens el donarien, però hem de reflexionar si és el millor moment per fer-lo. Hem de ser la referència en Copa del Món i a partir d’aquí hem de decidir quan és el moment que ens interessa a nosaltres per demanar-ho”. Un Mundial són molts més dies, més pressupost i molta més gent treballant en l’organització.

Cursa vertical

SÈNIOR MASCULINA

1. Werner Marti (Suïssa) 26’55”

2. Kilian Jornet (Espanya) 27’04’’

3. Rémi Bonnet (Suïssa) 27’17’’

38. David Albós (Andorra) 30’17’’

39. Jordi Solé (Andorra) 30’33’’

47. Joan Albós (Andorra) 31’35’’

51 i 15 ‘espoir’. Marc Font (Andorra) 32’28’’

53 i 17 ‘espoir’. Euan Prieto (Andorra) 32’49’’

SÈNIOR FEMENINA

1. Emelie Forsberg (Suècia) 32’07’’

2. Axelle Mollaret (França) 32’11’’

3. Laura Orgué (Espanya) 32’30’’

9. Sophie Dusautoir (Andorra) 34’41’’

12. Maria Fargues (Andorra) 36’04’’

La font blanca espera el retorn de la copa del món el 2018

La font blanca espera el retorn de la copa del món el 2018

tracking