esquí de muntanya

Èxit de la font blanca

La cursa individual rep el reconeixement de la federació internacional i dels corredors per la bona organització

Èxit de la font blancaFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Font Blanca va obrir ahir amb un èxit rotund la Copa del Món d’esquí de muntanya. La cursa individual d’Arcalís va rebre el reconeixement unànime de la ISMF (International Skimoutainneering Federation) i dels corredors a nivell organitzatiu i esportivament va saltar la sorpresa en categoria sènior masculina, on el gran favorit, Kilian Jornet, no va tenir el dia i va acabar sisè. L’alemany Anton Palzer i la francesa Laetitia Roux, van ser els vencedors absoluts.

Lluís López, vicepresident esportiu de l’ISMF, comentava en l’entrega de premis a la plaça Major d’Ordino que “organitzativament si preguntes als corredors tothom coincidirà a dir que ha sigut una gran organització. Enguany per fortuna el temps ens ha acompanyat i hem pogut veure una gran competició, d’un nivell altíssim”. El vicepresident de l’ISMF va elogiar la Font Blanca, tot afirmant que “Andorra ha aconseguit fixar la seva prova en el circuit internacional. Crec que és molt difícil pensar una Copa del Món avui dia sense pensar que una de les proves es farà a Andorra, i això és un treball de molts anys de la federació”.

El calendari 2018

Qüestionat sobre si la prova andorrana repetiria l’any vinent, López va indicar que “ens consta que la federació ja ha fet els tràmits i ha sigut la primera a demanar-ho, però els terminis no han acabat. L’any vinent volem portar la Copa del Món fora d’Europa, a la Xina, i potser Corea, però malgrat això puc dir que Andorra està pràcticament fixa en el calendari”. Carlo Ferrari, responsable del recorregut, no podia amagar la seva satisfacció: “Pel retorn que tinc dels corredors, la cursa ha anat molt i molt bé. He rebut moltes felicitacions i després del treball que hem fet tots, especialment l’última setmana, rebre aquestes felicitacions et treu tot el cansament acumulat.”

En el vessant esportiu, la cursa individual va tenir un podi sorprenent per l’absència del gran favorit, el català Kilian Jornet, que es va haver de conformar amb la sisena posició, a gairebé dos minuts del vencedor, l’alemany Palzer. El jove corredor va creuar la línia de meta en segona posició, amb un temps d’1 h 33’51’’, darrere de l’italià Damiano Lenzi, que va rebre una penalització d’un minut per arribar amb un únic pal (l’altre el va perdre a conseqüència d’una caiguda a l’última baixada). Lenzi va mantenir el segon lloc per davant del francès Xavier Gachet. Jornet explicaria a les xarxes socials les seves sensacions: “gran cursa avui a la Font Blanca, Andorra! Recorregut i neu macos! Però males sensacions a les cames. Lluita maca per la sisena posició”.

El primer representant de l’equip nacional va ser Xavi Areny, 33è classificat, amb un temps d’1 h 48’10’’. David Albós va ser 38è, Gerber Martín, 40è; i Joan Albós, 42è; just per davant de Marc Font, 43è absolut i tretzè classificat espoir. En júniors, el millor andorrà va ser Sergi Casabella, onzè. “Per posició no estem on ambicionem, però per percentatge respecte el primer sí. El Xavi per exemple està una mica per sota del 15%”, valorava el seleccionador, Marc Pimienta.

En categoria femenina no va haver-hi opció a la sorpresa i la francesa Laetitia Roux va ser la més ràpida (1 h 35’23’’), per davant de la seva compatriota Axelle Mollaret i de la sueca Emelie Forsberg. L’andorrana Maria Fargues va situar-se en la quinzena posició, amb un temps d’1 h 49’41’’.

Copa d’Andorra

La jornada a Arcalís es va completar amb la cursa individual Open, puntuable per a la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya, que van guanyar Andreu Prost en categoria masculina i Marta Riba en noies.

ARINSAL ACULL AVUI LA CURSA VERTICAL

La Vertical Arinsal tanca avui la Copa del Món. Es tracta d’una cursa que es desenvolupa íntegrament en pista d’esquí, amb l’arribada a la cota 2.320, al costat del Bar Igloo. “Quant a recorregut no té res a veure amb la individual. Es fa en pista i se n’encarrega l’estació. No tindrem cap problema”, explicava Carlo Ferrari. La sortida de la cursa sènior masculina serà l’última i es farà a les 11.15 hores. Un quart d’hora abans sortiran les noies.

Cursa individual

SÈNIOR MASCULINA

1. Anton Palzer (Alemanya) 1 h 33’51”

2. Damiano Lenzi (Itàlia) 1 h 34’42’’

3. Xavier Gachet (França) 1 h 34’52’’

33. Xavi Areny (Andorra) 1 h 48’10’’

38. David Albós (Andorra) 1 h 51’23’’

40. Gerber Martín (Andorra) 1 h 51’51’’

42. Joan Albós (Andorra) 1 h 51’59’’

43 i 13 ‘espoir’. Marc Font (Andorra) 1 h 52’03’’

SÈNIOR FEMENINA

1. Laetitia Roux (França) 1 h 35’23’’

2. Axelle Mollaret (França) 1 h 37’47’’

3. Emelie Forsberg (Suècia) 1 h 39’16’’

15. Maria Fargues (Andorra) 1 h 49’41’’

tracking