ACB LLIGA ENDESA

Exhibició del MoraBanc

El MoraBanc suma el triomf centenari amb domini absolut a la pista del Gran Canària

Que no pari la ratxaM. HENRÍQUEZ / ACB PHOTO

Els jugadors del MoraBanc Andor­ra van estar avisant al llarg de la setmana dues coses. La primera era que no volien relaxació després d’assolir el bitllet a la Copa del Rei, i la segona que volien tornar a guanyar lluny del Poliesportiu. I així ho van complir al Gran Canaria Arena ahir, i a més ho van fer amb una gran exhibició. Per arrodonir la festa, el conjunt del Principat va assolir una fita numèrica per a la història: la d’ahir va ser la victòria número 100 a l’ACB.

Tot i el domini absolut en l’enfrontament, els de Joan Peñarroya sortien adormits a la pista a l’inici de partit. Primera possessió i primera pilota perduda de les set que van arribar a deixar en mans dels locals en el primer quart, algunes d’elles gens forçades. El Gran Canària va aprofitar l’empanada amb què va sortir el MoraBanc per marxar als minuts inicials (18-9). Semblava que trencarien el partit, però no van estar encertats de cara a cistella i dos triples andorrans, un de Jelinek i l’altre d’Antetokounmpo, maquillaven el resultat a la fi dels 10 primers minuts (20-17).

Al segon quart, el conjunt andorrà seguia perdent pilotes, cinc més en aquest període, i l’Herbalife va ampliar diferències novament fins al 25-17. Va ser aleshores quan l’encert de cara a cistella va jugar un paper clau per revertir la situació i fins i tot, posant-se per davant. Van començar a entrar més en acció Jelinek, Burjanadze i Shermadini i amb gairebé un 60% d’encert en tirs de camp i un 4 de 7 en triples, es posaven per primera vegada per davant en els instants finals de quart (33-35). Per la seva part, els de Luis Casimiro ho fallaven tot, acabant amb un 35% d’encert en tirs de camp i un 4 de 20 en triples. Sasu Salin salvava l’horrorós quart dels seus en l’encert amb una cistella exterior en l’última possessió abans d’enfilar el camí a vestidors. I el MoraBanc, que va acabar amb 12 pèrdues la primera part, va anar al davant al descans (36-39).

Si al començament del partit el MoraBanc va sortir adormit, a la represa va ser tot el contrari. Els de Peñarroya, tot i rebre un parcial de 4-0 només començar, van fer els millors minuts de joc fins al moment, especialment al contraatac i en defensa, apartats que li van permetre sumar punts fàcils i trencar el partit (43-56). Els canaris estaven fora del partit en tots els aspectes de joc i amb la pesada càrrega del desencert no trobaven la manera de reaccionar. El parcial des del 40-39 va ser de 5-23 i el MoraBanc tenia la victòria a la butxaca amb encara 10 minuts per disputar-se (45-62).

Els de Peñarroya, lluny d’acomodar-se, van seguir amb el peu a l’accelerador al darrer quart. Entrava tot i no tenia pietat d’un Gran Canària totalment desconnectat. Així, no va donar opció en cap moment als locals i va arribar a la botzina final amb el màxim avantatge (64-90). A més, els andorrans es permetien el luxe de donar espectacle amb esmaixades de Shermadini i Antetokounmpo per al Top de millors jugades de la setmana.

Amb el partit més complet com a visitant de la temporada, el MoraBanc va sumar la segona victòria fora de casa davant d’un rival de primer nivell. Va ser el millor inici possible de la segona volta.

LES CLAUS

Inici fluix

El morabanc va sortir adormit, especialment en l’apartat de rebots defensius i les pilotes perdudes (12 a la primera part). Tot i això, van arribar al descans amb avantatge.

Encert

Als del principat els entrava pràcticament tot i van acabar amb un 63% d’encert en tirs de camp, tot el contrari que el Gran Canària, que només va anotar 25 dels 75 tirs que va intentar.

Segona part

El domini visitant més absolut es va produir als 20 minuts finals, en què els de Peñarroya van fer el seu millor joc movent molt bé la pilota i van sumar 51 punts pels 28 del conjunt canari.