Esquí de muntanya

Petits canvis en el recorregut de la Font Blanca per la nevada

Kilian Jornet i Laetitia Roux, principals reclams de la cita andorrana, iniciaran
la defensa dels seus títols

Petits canvis en el recorregut de la Font Blanca per la nevadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’aquí a només dos dies, la Copa del Món d’esquí de muntanya s’encetarà amb la cursa individual de la Font Blanca a Arcalís. L'organització ja ho té tot a punt des de fa dies per garantir les millors condicions i dimarts va traslladar-se a les pistes per verificar l’última hora de l’estat el traçat després de les fortes nevades dels darrers dies.

Tot i que les condicions són òptimes, segons apuntaven des de l’organització, el temporal de neu i vent va obligar a fer un petit canvi en el recorregut, el qual no tindrà una afectació important en la cursa. La part del port del Rat, d’uns 180 metres, s’eliminarà i a canvi es recuperarà la distància a la segona pujada. La resta del recorregut presentat des d’un inici serà el mateix que hauran de seguir els esquiadors de muntanya i no tindrà canvis.

Precisament ahir es van tancar les inscripcions per a la Font Blanca, que comptarà amb un total de 255 atletes participants. Entre ells, hi haurà, tal com ja es va anunciar, l’actual campió del món i màxim reclam de la cita, Kilian Jornet, que es troba a Andorra preparant la primera cita de l’any des de fa uns dies. Tampoc hi faltaran els màxims aspirants a fer front al català, com l’italià Michele Boscacci i el suïssos Werner Marti i Remi Bonnet, que l’any passat van acompanyar Jornet als podis de les dues curses. A més, competidors de renom com Marc Pinsach, Bob Mardion o Anton Palzer també han confirmat la seva presència a la cita del Principat.

Pel que fa a la categoria femenina, Leatitia Roux iniciarà la defensa de la seva corona mundial a la Font Blanca, on l’any passat no va estar al seu nivell habitual ja que sortia d’una lesió. S’espera que aquest any sí que estigui a l’altura davant altres competidores de nivell, com Emelie Forsberg o Laura Orgué, entre altres. Andorra estarà representada per Xavi Areny, David i Joan Albós i Jordi Solé, en categoria masculina, i amb Maria Fargues i Sophie Dusautoir, en la femenina.

A banda d’haver-hi els màxims representants de l’elit mundial del muntanyisme, també seran protagonistes durant el cap de setmana els participants de la Copa d’Andorra. Entre ells hi haurà Aleix Espargaró, que s’està convertint en un habitual en proves d’aquest tipus al Principat.

tracking