Bàsquet

I ara, per al play-off

Beqa Burjanadze assegura que l’ambició no acaba amb la Copa del Rei i l’equip vol lluitar per ser al Top-8 final

I ara, per al play-offFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ja hem tingut un dia per celebrar la classificació de la Copa del Rei i ara crec que hem de seguir la mateixa mentalitat.” Aquestes van ser les paraules de Beqa Burjanadze abans de realitzar el primer entrenament de la setmana ahir. El missatge del club des d’un principi va ser que després d’assolir el primer gran objectiu del curs, l’ambició no s’aturava guanyant el Reial Betis. Volen més i l’aler pivot georgià ho va recalcar ahir. L’objectiu ara és clar: “la temporada segueix i hem de guanyar partits pensant en els play-off també, que són molt importants”, assegurava el jugador del MoraBanc.

Un dels pitjors records de la temporada passada, en la qual es va estar a punt d’assolir la classificació per a la Copa però finalment es van quedar a les portes, és la forta davallada de l’equip en la segona volta. Aquesta és una de les coses que volen evitar. “Està a les nostres mans i mentalment hem de ser forts”, exposava Burjanadze al respecte.

Queda tota una segona volta i la propera parada serà aquest cap de setmana a la pista de l’Herbalife Gran Canària (dissabte, 18.30 h), on miraran de seguir la feina realitzada a Madrid la passada jornada i buscar extreure la bona versió del joc com a local a fora. La primera volta es va saldar amb un triomf de visitant i la voluntat per a la segona és sumar-ne més. Què és el que queda per acabar de guanyar com a visitant és un dubte que fins i tot el mateix Burjanadze es demana. “És la pregunta que em faig a mi mateix i que faig als meus companys veterans. Però no hi ha una resposta d’una cosa concreta. Potser que siguin petits detalls. Potser ens falta sortir a la pista amb la mateixa gana que a casa, però no ho sé”, indicava.

“No anirem de turisme”

El georgià també va valorar el resultat del sorteig de la classificació de la Copa, que va emparellar els del Principat amb el vigent campió i màxim favorit: el Reial Madrid. Malgrat la “putada”, com va assenyalar Francesc Solana només conèixer la notícia i va recalcar el mateix Burjanadze ahir, l’equip no deixa de pensar en el triomf. “No pensem anar [a Vitòria] de turisme. Lluitarem per endur-nos la victòria i classificar-nos per a les semifinals. Serà un partit molt difícil, ells són favorits però no significa que el partit estigui fet”, comentava. En aquest sentit, també hi haurà com a referència el duel que van tenir fa poc, en què van perdre a la pròrroga en un partit molt competit. “Intentarem jugar igual de bé o millor”, va afegir.

Els queda un mes per preparar aquest difícil matx de quarts, però abans en tenen tres de lliga en què el nou objectiu principal serà classificar-se per al play-off.

REPORTATGE

La lliga de la Copa

Només els aficionats més veterans recordaran com va arribar l’aleshores Festina Andorra a la fase final de la Copa del Rei de la temporada1994-1995. I és que el camí no va ser tan recte com ara. Eren altres temps i altres formats de competició. Una dada és prou significativa: la primera classificació andorrana per a la Copa (març del 1995), va arribar gairebé un any abans (maig del 1994).

El camí cap a la fase final comença el 14 d’abril del 1994, quan el Coren Ourense elimina el Festina als vuitens de final del play-off pel títol (1-2). Decepció grossa al pavelló de Govern i classificació d’immediat per a la lliga de la Copa, que disputaven els vuit eliminats en aquesta primera ronda. L’equip d’Edu Tor­res, en el segon any a l’ACB, va quedar enquadrat al grup A, juntament amb Pamesa València, Elmar Lleó i Dyc Lugo. Lligueta tots contra tots i a seguir jugant... si els resultats acompanyaven. I van acompanyar. Perquè el Festina va assegurar-se seguir endavant amb una victòria a La Fonteta valenciana (87-91), amb 10 punts de l’actual general manager, Francesc Solana.

Després de la lliga de la Copa quedava només un pas: el play-off, al millor de tres partits. I el sorteig va voler que el Festina quedés emparellat amb el Caja San Fernando de Sevilla, curiosament el rival, ara transformat en Reial Betis, amb què el MoraBanc es va jugar diumenge la classificació. I les dues vegades la classificació es va quedar a Andor­ra. El 1994 amb un 2-0 al play-off i diumenge amb un 95-69 prou contundent. Dos camins amb el mateix final: la fase final del torneig del KO.

tracking