ACB Lliga Endesa

Bitllet històric per a la Copa

El MoraBanc fa embogir el Poliesportiu amb una victòria de matrícula d’honor contra el Betis i té el bitllet per a Vitòria

Bitllet històric per a la CopaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Victòria =Vitòria posava en una pancarta a la graderia del Poliesportiu d’Andorra. I els jugadors del MoraBanc van complir al peu de la lletra la consigna. I amb un partidàs. Per no pensar en average ni mirar altres pistes. “A la Copa, oé, a la Copa, oé”, rugia la grada. El MoraBanc havia superat l’examen davant el Reial Betis Energía Plus i amb matrícula d’honor. 95 a 69 final, invicte a casa a la primera volta (8-0) i camí directe cap a la Copa del Rei de Vitòria, del 16 al 19 de febrer.

El MoraBanc, en el tercer any del retorn a l’ACB, segueix creixent, amb l’ambició per bandera. L’aposta de la directiva que presideix Gorka Aixas és fer cada temporada un pas endavant i aquesta ja s’ha fet història amb la classificació per segona vegada entre els vuit millor equips de l’ACB al final de la primera volta. Gorka Aixàs era un dels homes més felicitats al final del partit. “Estem supercontents per fer un pas com aquest en el tercer any a la lliga. És el que hem dit moltes vegades, tenim una realitat però treballem per sortir del guió i avui hem fet una cosa d’aquestes”, comentava el president. Aixàs hi afegia que “aquesta classificació representa per al club un pas de creixement, dels que necessita qualsevol club per fer-se gran. Crec que aquest tercer any ja ens tocava fer un pas d’aquests, està fet i estarem encantats de la vida”.

El president va acompanyar el cap de Govern, Toni Martí, als vestidors per compartir la històrica fita amb els jugadors i cos tècnic. Martí, que va destacar el ple de victòries a casa, va voler “felicitar el BC MoraBanc per la mitja lliga que ha fet. Esperem que es pugui classificar també per als play-off però no oblidem una cosa, som un club modest que representa una gran nació”. Sobre si aniria a Vitòria, Martí va comentar que “fa dos mesos vaig venir i els vaig dir que a veure si es classificaven per a la Copa perquè no hi he anat mai. Ara ja tinc un motiu per anar-hi, si l’agenda m’ho permet”.

Francesc Solana, un altre dels artífexs de l’èxit des del seu vessant de confecció de la plantilla, incidia que “avui és un dia històric per a nosaltres i és un dia que hem de valorar molt. Portar el MoraBanc a la Copa quan fa sis anys estàvem a LEB plata té un valor, que a fora se’ns dona i que la gent d’aquí hem de gaudir molt”. Solana, que va recordar que la lliga no s’acaba amb la Copa, va ser l’únic que va fer públic a quin rival vol en els quarts de Vitòria (poden tocar Madrid, Barça, València i Tenerife). “M’agradaria que ens toqués el Tenerife. Penso que seria bo per a la Copa que un dels semifinalistes fos el Tenerife o nosaltres, els dos equips que no comptava ningú que es classifiquessin”.

El tècnic, Joan Peñarroya, comentava al respecte del sorteig que “hi ha dues ventafocs, si es pot dir així, perquè tothom mereix la classificació. Tots voldrem el Tenerife. El que tinc clar és que nosaltres anirem a competir amb la màxima il·lusió”. Peñarroya, com Solana, va recordar que “fa 5 anys estàvem preparant la Copa de LEB plata i ara ho farem amb la de l’ACB. És un gran procés, té molt de mèrit i cal estar satisfets”.

EL SORTEIG DELS EMPARALLAMENTS ES FARÀ AQUEST MIGDIA A VITÒRIA

L’ACB no deixa temps per reposar les emocions de la darrera jornada de la primera volta i ha programat per aquest migdia el sorteig dels emparellaments de la Copa del Rei. La cita, amb representants de tots els equips classificats, de l’ACB, institucions i patrocinadors, tindrà lloc al Palau de Congressos Europa de Vitòria. El sorteig tindrà quatre caps de sèrie (Reial Madrid, Barça Lassa, València i Tenerife) i al MoraBanc, vuitè classificat, li pot tocar qualsevol d’ells. A banda de les quatre eliminatòries de quarts els bombos també determinaran els encreuaments de semifinals. El Reial Madrid, primer classificat al final de la primera volta, té garantit jugar els quarts dijous 16 de febrer.

Bitllet històric per a la Copa

tracking