Thomas Schreiner i David Navarro

“Volem jugar la Copa”

El missatge des del vestidor del MoraBanc, representat pels dos capitans, és de sentit únic: guanyar avui el Reial Betis per seguir fent història i repetir presència a la copa 22 anys després

“Volem jugar la Copa”BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Schreiner i David Navarro són els jugadors que fa més anys que són al vestidor del MoraBanc Andorra. Un va arribar el 2012 de la Bundesliga austríaca. L’altre, un any més tard del Blancos de Rueda Valladolid, de la Lliga ACB. Els dos van ser protagonistes en l’ascens a l’ACB i ara volen compartir nova fita: classificar-se per la Copa del Rei. Avui, poden aconseguir el bitllet davant el Reial Betis Energía Plus.

S’imaginaven que en tres anys a la lliga ho tindrien ara tan bé per entrar a la Copa?

David Navarro (D. N.): En un primer moment no ens plantegem res. El primer any teníem la il·lusió d’entrar a l’ACB i de veure com reaccionava l’equip. Després l’objectiu del club ha estat cada any fer un passet més. L’any passat vam estar a punt d’entrar a la Copa i ara sembla que tenim més possibilitats.

Thomas Schreiner (T. S.): Ara juguem l’últim partit a casa i això ajuda perquè aquí estem forts. Diumenge tenim bones opcions.

Aquesta setmana la gent pel carrer els ha fet més comentaris? S’ha notat?

T. S.: Sí, sí. La gent ens anima sempre molt, però aquesta setmana una mica més i això és bo per a nosaltres.

D. N.: Hi ha la sensació que és un partit important per a Andor­ra perquè tenim possibilitats d’anar a la Copa i a molta gent li fa il·lusió. Alguns m’han dit que estan mirant d’organitzar un viatge per anar a Vitòria.

Per als jugadors també són partits especials? Tenen més nervis a mesura que s’apropa l’hora del partit?

T. S.: No. Per a mi tots els partits són molt importants i són iguals. La preparació és la mateixa. És un partits més, que volem gua-nyar, és clar.

I davant hi haurà el Reial Betis de Vojdan Stojanovski. Segurament a vostè [David Navarro] el tocarà defensar-lo...

D. N.: Segur. És un jugador que ha demostrat aquí que té molta qualitat, capaç d’anotar molt fàcilment. Serà difícil aturar-lo, però no tan sols a ell, el Betis té altres jugadors i arriben en un bon moment i jugant bé. Gua­-nyar-los serà molt difícil, tot i que tenim el camp a favor.

Posin-se en situació, queden 7 segons, el MoraBanc perd de dos i té la pilota, qui es juga el triple decisiu?

T. S.: Jo estic a la banqueta i animo el meu equip (riu). No, si estic a la pista i tinc la pilota a prop meu, que és molt difícil que es doni tot plegat (torna a riure), tiro jo, és clar. Si no li passaré al meu ídol, David Navarro, perquè tiri ell. És molt bon jugador en les possessions finals. Recordo que ha guanyat partits al final com el dia del Baskonia, la primera victòria del primer any.

Li diu realment ídol al David?

T. S.: Sí. És el meu ídol, per això li ho dic. En els quatre anys que fa que juguem junts he après molt d’ell, a la pista, però sobretot com a persona. És molt bona persona. Quan jo sigui gran vull ser una miqueta com ell, si puc.

Hi ha molt bon rotllo entre vostès. Els dos són capitans, qui exerceix més de capità? Si s’ha de clavar un crit, qui el fa?

T. S.: El David.

D. N.: Per sort en aquest vestidor no fa falta cridar. No cal un capità d’aquells que han de marcar les pautes.

Què representa per a un professional jugar la Copa?

D. N.: He tingut la sort de jugar una edició amb el València i em va impactar. És un torneig molt maco, amb molt bon ambient de bàsquet.

T. S.: A Àustria he jugat copes. I em fa molta il·lusió fer-ho aquí perquè quan era jove al meu país sempre la veia per la tele.

I què prefereixen, Copa o play-off?

T. S.: Ara mateix la Copa. Només pensem a guanyar diumenge.

D. N.: Aquesta pregunta és molt complicada. Ara estem pensant en la Copa, jugar bé, guanyar i classificar-nos. Volem jugar la Copa.

Ja estem a diumenge a la nit. Victòria contra el Betis, com ho celebren?

D. N.: D’entrada suposo que muntaríem un sopar tots junts per celebrar-ho i si tenim el dia lliure després sortiríem una estona (riu).

T. S.: (Somriures còmplices) Jo ho celebraria una mica més. Hem de celebrar la Copa amb algunes copes. Però primer de tot hem d’estar concentrats en el partit, guanyem-lo i després ja podem celebrar-ho.

Finalment, un missatge per a l’afició.

T. S.: Espero que el pavelló estigui ple perquè és un partit molt important i podem aconseguir una fita històrica per al club, però també per al país. Espero que fem un bon partit, guanyem i que ho celebrem junts.

D. N.: Desitjo que vingui el màxim de públic possible. És molt important per a nos­altres, a la pista donarem el màxim i que l’afició estigui amb nosaltres.

tracking