Ciclisme

Kuwait fitxa a Andorra

L’equip Massi Kuwait, de categoria UCI Continental, segueix confiant en Julio Pintado i incorpora Òscar Cabanas per a la nova temporada

Kuwait fitxa a AndorraFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip Massi Kuwait Cycling Project, de categoria UCI Continental, la tercera divisió del ciclisme mundial, segueix confiant en els corredors andorrans. L’any passat Julio Pintado va formar part de l’esquadra i la propera temporada no tan sols seguirà, sinó que també s’incorpora a l’equip Òscar Cabanas, que ja ha firmat contracte. “Estic content de poder formar part del Massi. No m’han passat el calendari de curses però la idea per raons de feina seria participar en clàssiques d’un dia i en una volta per etapes, potser a Bèlgica. Ho hem de mirar”, va explicar ahir Cabanas, de 25 anys, al Diari.

Manu Caseny, responsable del Massi Kuwait, té previst un rol diferent per als corredors andor­rans. En aquest sentit, sobre Pintado comenta que “tenim un equip molt jove i tant ell com Rubén [Caseny] seran una mica els capitans. Els que posaran l’experiència i el caràcter. Tenim un parell de joves amb molta projecció com el colombià Kevin Sepúlveda”. Respecte a Cabanas, el tècnic va comentar que “és un corredor jove, que està en el seu primer any. Pensem que té molt potencial, que té motor com es diu en el ciclisme, i aquest any ha d’aprendre i fer rodatge”.

El Massi Kuwait, que va entregar dijous la documentació a l’UCI per a la seva inscripció com a equip Continental, té de moment nou corredors inscrits (tres kuwaitians, un kazakh, dos colombians, els andorrans i l’espanyol Caseny). “Hi haurà més corredors. En volem tenir 15 o 16. El nostre plantejament, com el de la majoria d’equips de la categoria, té un component de formació important”, va assenyalar Caseny.

Tant Julio Pintado com Òscar Cabanas fa setmanes que treballen en la pretemporada. Pintado, amb el calendari per concretar, sap només que l’inici del curs arribarà a Croàcia, del 9 al 12 de març. Abans podria caure alguna cursa a Grècia o a Itàlia per aprofitar els recursos i preparar l’estrena croata. L’objectiu de la temporada, com el de Cabanas, passa fonamentalment pels Jocs dels Petits Estats de San Marino. “La intenció és arribar el més rodat possible als Jocs, que estan en el meu punt de mira. L’època en què es fan [del 29 de maig al 3 de juny], si no m’afecta l’al·lèrgia, és bona per a mi”, indica Pintado, que pel que fa a l’equip vol anar “cursa a cursa. A les d’un dia la idea és donar presència a l’equip com vam fer l’any passat a Espa­nya, per exemple, i a les voltes de més dies si estem ben col·locats ens plantejarem els objectius”. El corredor no amaga que “el segon any serà diferent, ja conec el grup, l’equip, l’staff tècnic... i això sempre és important. A més, m’han donat una mica més de pes a l’equip”.

Pintado i Cabanas han de tenir una reunió properament amb la Federació de Ciclisme per acabar de definir la temporada. Amb els Jocs clars, l’opció de participar a l’Europeu i al Mundial està sobre la taula en funció del resultats i del calendari del Massi Kuwait.

tracking