Raids

Cristian España veu el podi de Buenos Aires a tocar

L’andorrà s’apropa al Top-20 de la classificació general a falta de l’última especial d’avui, de només 64 quilòmetres

Cristian España veu el podi de Buenos Aires a tocarBLAI JANÉ CEDIDA PER @TEAMCERALLY

El Dakar 2017 viurà avui l’última especial. Seran 64 quilòmetres en què els supervivents del raid intentaran que no passi res per pujar al podi final de Buenos Aires. Un d’ells serà Cristian España, que si no pateix un daltabaix de darrera hora completarà el Dakar en la seva segona participació. Objectiu acomplert. I a més amb una bona classificació perquè l’andorrà va guanyar tres llocs ahir a la general i ara es troba 21è i líder de la categoria marató (0 a 450 cc). Poc més de 16 minuts el separen de l’espanyol Daniel Oliveras, que tanca el Top-20. Ahir España va arribar en la 29a posició en una jornada que va gua­-nyar el portuguès Gonçalves (Honda), per davant del resident Joan Barreda, que va veure com la reclamació que va presentar Honda contra la sanció d’un hora no era efectiva. Ara la marca japonesa es planteja fins i tot recór­rer al TAS, fet que podria allargar la validesa del títol que té tots els números per emportar-se el britànic Sam Sunderland. Barreda és cinquè. En cotxes el duel entre els dos Peugeots de Sébastien Loeb i Stéphane Peterhansel es va saldar ahir a favor de Monsieur Dakar, que va cedir només 18’’ al seu compatriota, vencedor de l’etapa. Peterhansel està a un pas de conquerir el seu tretzè Dakar. Els residents Cyril Despres i David Castera, que no van arriscar, pujaran per primera vegada al podi de Buenos Aires, en tercer lloc. Al tancament de l’edició els camions d’Albert Llovera (Tatra) i Jordi Ginesta (MAN) seguien en cursa, tot esperant afrontar avui l’última etapa. A la sortida, Llovera ocupava el lloc 26è.