olimpisme

Jaume Martí es presentarà a la reelecció

El dirigent confirma que aspira a presidir el COA quatre anys més, un cop constituït el ple

Jaume Martí es presentarà a la reeleccióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho tenia més o menys coll avall i ahir Jaume Martí ho va fer oficial: es presentarà a la reelecció al capdavant del Comitè Olímpic Andorrà (COA). El dirigent va anunciar les seves intencions un cop constituït dilluns el ple del COA, que integren els representants de les federacions olímpiques, de les no olímpiques, tres membres de l’antiga comissió permanent –la junta directiva–, (Jaume Martí, Aitor Osorio i Ferran Riu), els representants dels esportistes olímpics (Cristina Llovera, Laura Sallés, Kevin Esteve i Laura Soulié) i els membres cooptats. A banda dels membres d’honor.

El termini per presentar candidatures es tancarà el 23 de gener, dos dies abans de la data prevista per a les eleccions, a les quals no es preveu que es presenti cap altre aspirant. “Ja vaig dir que la idea era tornar-me a presentar si rebia el suport del ple, i ara intentaré fer una permanent que agradi a tothom”, va assegurar Martí, que pot presentar una llista amb un màxim d’onze persones. Entre les quals no hi haurà Jacint Risco, fins ara vice-president primer del COA i que ja no forma part del ple 2016-2020.

Martí no amaga que el projecte que més l’il·lusiona i que l’ha portat a aspirar a un cinquè mandat és la celebració dels Jocs dels Petits Estats a Andorra, l’any 2021. El dirigent va ser també el màxim responsable el 2005, quan el Principat va acollir per segona vegada els Jocs, que enguany recalen a San Marino, i el 2019 es celebraran a Montenegro, que s’estrenarà com a amfitrió.

Per a la constitució del ple es van celebrar dilluns dues assemblees. La primera, presidida per François Garcia i Bernat Vilella, només dels representats de les federacions olímpiques. Després d’acceptar els tres membres proposats de la comissió permanent sortint (Martí, Osorio i Riu), es va procedir a la segona assemblea, ja amb tots els estaments representats. Aleshores es van elegir els membres cooptats, catorze en total (Robert Aleu, Jordi Cerqueda, Xavi Folguera, Josep Garcia, Anna López, Jordi Minguillón, Anna Pallarés, Alba Reguant, Florence Rigaill, Elsa Rigau, Marisa Sánchez, Àlex de Santiago, Joquim Tomàs i Joan Tomàs). Amb el ple constituït, Martí ja pot proposar la nova permanent.

EL TERCER

PRESIDENT DES DE L'ANY 2002

Jaume Martí Mandicó (20/12/1948) va arribar a la presidència del COA el desembre del 2002 provinent de la Federació Andor­rana de Vela. És el tercer president de l’entitat, sent precedit per Lluís Molné i per Isidre Baró, actualment presidents honoraris del COA. Martí va ser reelegit en el càrrec l’any 2004 i en cas de rebre la confiança del ple, el proper 25 de gener assumiria el cinquè mandat al capdavant de l’esport del país.

tracking