Bàsquet

Diumenge de Copa

El MoraBanc és el millor posicionat per assolir l’últim bitllet que queda lliure per anar a Vitòria

Diumenge de CopaÁ. MARTÍNEZ / ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només queda una plaça lliure per a la Copa del Rei i el MoraBanc la desitja molt. És qui més a prop ho té entre els tres equips que encara hi aspiren. El RETAbet Bilbao Basket i el Reial Betis Energia Plus, rival d’aquest diumenge dels tricolors, són els dos equips que poden amargar la festa al Poliesportiu i la consecució d’una fita històrica que només s’ha assolit una vegada en el passat.

El MoraBanc és l’únic que depèn d’ell mateix, i això ho fa veure tot amb més bons ulls. Guanyant al Betis, l’opció més atractiva, obtindria el desitjat bitllet per a la Copa. Tot i això, encara tindria possibilitats si perd. En cas que això succeeixi i que el Bilbao també caigui a la complicada pista del Baskonia, que es juguen ser cap de sèrie, els tricolors també obtindrien la plaça, sempre que el Betis no guanyi per més de 38 punts per contrarestar l’average, fet que sembla gairebé impossible tenint en compte el balanç al Poliesportiu (7-0).

Encara hi haurà possibilitat si el MoraBanc perd i el Bilbao venç a Vitòria. En aquest cas, l’average decidiria qui va a la Copa. Actualment, els tricolors tenen un -30 i els bascs un -41 i haurien de recuperar 12 punts en la combinació dels resultats dels dos partits per obtenir el bitllet. En cas d’empat a l’average seria l’equip que ha fet més punts qui passaria i en aquest apartat el MoraBanc ho té assegurat respecte dels rivals.

Aquestes són les opcions matemàtiques del MoraBanc. Tot i tenir-ho de cara, el director general del club, Francesc Solana, feia una crida al públic per ampliar les possibilitats reals. “Jugar a casa ens dona molta confiança i esperem que el pavelló estigui ple per gaudir d’un bon espectacle i que aconseguim la victòria per classificar-nos i celebrar-ho amb la nostra gent”, comentava Solana, que hi afegia que “segurament tindrem mals moments i a casa els hem superat tots amb l’ajuda de la gent”. Malgrat tot, no vol excés d’optimisme, ja que no tindran un rival fàcil. El Betis ve de vèncer el Reial Madrid, el Bilbao i l’Unicaja. “Serà difícil perquè ens enfrontem a l’equip més en forma i amb la moral més alta que hi ha a la lliga”, avisava. L’afició i que l’equip rendeixi com a fet fins ara al Poliesportiu és tot el que necessita el MoraBanc per tenir un diumenge històric.

Shermadini domina ‘Els més’

D’altra banda, ahir es van anunciar ‘Els més’ de la jornada de l’ACB, en què Giorgi Shermadini era el més valorat, amb 41, i rècord de la temporada, i el més rebotejador, amb 15 atrapats. Per la seva part, Andrew Albicy va ser el jugador més solvent del MoraBanc del mes de desembre segons els vots dels aficionats, amb un total de 72 punts.

SOLANA ASSEGURA QUE EL MERCAT "ESTÀ FOTUT" PER COBRIR LA POSICIÓ DE NACHO MARTÍN

Francesc Solana es va posar a mirar amb més atenció el mercat des que es va saber que Nacho Martín estaria fins a mitjan febrer, com a mínim, sense jugar a causa de la lesió al turmell esquerre. De moment, però, la cerca d’un jugador que pugui cobrir aquesta posició i a la vegada s’adapti a les condicions que demana el club està complicada. “El mercat està fotut en aquesta posició. No és fàcil perquè no hi ha molts diners per fitxar i si vols un jugador en forma que estigui jugant primer s’ha de desvincular del seu equip”, comentava Solana. Per tant, se segueix preveient que la possible incorporació que arribi no ho farà en pocs dies. “Estem mirant, però és complicat amb jugadors que ens han d’ajudar de manera immediata. Esperem a veure si podem tancar alguna de les opcions que tenim obertes”, afegia Solana.

tracking