Raids

Cachafeiro s'acomiada del Dakar després de trencar el motor del bugui

Cachafeiro s'acomiada del Dakar després de trencar el motor del buguiYAMAHA TRIVIMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues etapes ha durat el Dakar 2017 per a Andreu Cachafeiro i el seu copilot Guifré Pujol, que no van finalitzar la jornada de dimarts, amb final a San Miguel de Tucumán, degut al trencament del motor del bugui. Segons fonts de l’equip Yamaha Trivimon, Cachafeiro i Pujol no es van adonar que el fang havia taponat el radiador del vehicle, cosa que va provocar que pugés la temperatura del motor fins que aquest va dir prou i es va trencar. Cachafeiro veia així com es quedava aviat sense poder complir l’objectiu d’acabar el Dakar, cosa que tampoc va fer en la seva primera participació l’any 2012 (fora també en la segona etapa per una avaria mecànica).

En motos, el resident Joan Bar­reda va donar ahir un cop d’efecte a la classificació en la primera jornada amb navegació. El pilot d’Honda, que va ser penalitzat amb un minut, va guanyar l’etapa, traient gairebé 22 minuts de diferència al fins ahir líder, Toby Price. “Aquesta etapa la tenia marcada a l’agenda. Dimarts vaig perdre una mica de temps, però avui m’han anat bé les coses. La meva estratègia és controlar, i quan es presenti l’oportunitat, atacar. Queda molta cursa per davant”, comentava el castellonenc. Cristian España també va completar la tercera etapa, amb 364 quilòmetres d’especial, i ho va fer en la 29a posició per situar-se 33è a la general. “Ha sigut una etapa molt llarga i es pot dir que avui ha començat el Dakar. Estic content perquè el resultat ha estat molt bé. No he patit caigudes i no he arriscat en cap moment”, assegurava España.”

Cyril Despres i David Castera, en cotxes, van completar l’especial, guanyada per Stéphane Peterhansel, en cinquena posició, i ascendeixen al setè lloc de la general, a 15’25’’ del seu company d’equip, Sébastien Loeb, ahir tercer. En camions, tant Albert Llovera, penalitzat amb 15 minuts dimarts per excés de velocitat, com Jordi Ginesta, estaven en cursa al tancament d’edició.

tracking