BÀSQUET 3X3

La Plaça Coprínceps repetirà com a seu del classificatori per a l'Europeu

La Plaça Coprínceps repetirà com a seu del classificatori per a l'EuropeuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra tornarà a convertir-se en un dels epicentres europeus del bàsquet en modalitat 3x3 acollint de nou, i per segona vegada a la història del Principat, tal com estava estipulat per contracte, un dels tornejos classificatoris per al Campionat d’Europa absolut.

La cita ja té lloc i data. El torneig d’Andorra es disputarà en un indret emblemàtic i cèntric de la parròquia d’Escaldes-Engordany, la plaça Coprínceps, on de nou s’instal·larà una pista. L’escenari serà el mateix que el del mes de juny passat, que va omplir de basket lovers la parròquia amb unes graderies que van presentar un gran aspecte durant la competició.

La data també està decidida i la segona edició al Principat arribarà el darrer cap de setmana de juny, els dies 24 i 25. La Federació Andorrana de Bàsquet té l’experiència de l’organització de l’any passat, però també certa pressió atès que l’anterior va ser un èxit. I això que la pluja va complicar el desenvolupament del torneig. Primer, havent d’eixugar tota la pista a la plaça Coprínceps per poder començar i en una altra jornada havent de recórrer a jugar al pavelló del Prat Gran.

L’organització per aquesta edició encara no sap el nombre d’equips participants en categoria masculina i femenina absoluts. “No sabrem el nombre d’equips ni les seleccions que vindran a Andorra fins a final de gener. Tot i que en principi tindrem entre 9 equips o 8 de cada categoria”, va explicar el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs. Andorra no serà l’única seu d’un torneig de classificació per a l’Europeu absolut. També ho faran Riga (Letònia), Poitiers (França) i Szolnok (Hongria).

tracking