ACB Lliga Endesa

Primer 'match ball'

El MoraBanc es classificarà avui per a la Copa del Rei si derrota l’Iberostar Tenerife i perden l’Herbalife Gran Canària i el Bilbao

Primer 'match ball'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra està trucant a les portes de la Copa del Rei. I l’entrada es pot confirmar avui mateix. Perquè això passi l’equip de Joan Peñarroya haurà de guanyar a domicili l’Iberostar Tenerife –només un triomf de visitant– i esperar que perdin a casa l’Herbalife Gran Canària contra el Joventut i el Bilbao davant el Betis.

El MoraBanc, però, primer de tot ha de fer la feina aquest vespre (pavelló Santiago Martín, 20.30 hora andorrana) davant un dels equips més sorprenents del curs, el Tenerife, líder durant algunes jornades i que s’ha fet lloc entre els grans (és quart a la lliga). Els canaris, entrenats per Txus Vidor­reta, s’han fet forts des de la defensa –millor equip en aquest apartat estadístic– i al Santiago Martín només han perdut un partit i per la mínima (72 a 73 contra l’Unicaja) dels sis que han jugat. Per contra, el MoraBanc, en la seva versió de Doctor Jekyll i Mr. Hyde, de visitant només ha estat capaç de guanyar al camp del cuer, l’ICL Manresa, però després de derrotar tot un pes pesant com l’Unicaja els homes de Peñarroya arriben amb la moral alta.

“Tenim ganes de jugar un bon partit i competir, situació que a fora ens està costant més que a casa, però com a tots els equips en aquesta lliga. Guanyar a fora és molt difícil aquesta temporada. Sembla que sigui un fracàs sumar només una victòria a fora, però hi ha molts equips amb dues, molts. No és un drama. Ni som el millor equip de la lliga, tot i que per resultats som allà, quan juguem de locals ni un desastre autèntic de visitants”, comentava Joan Peñarroya.

Rival consolidat

Sobre l’Iberostar Tenerife, que té les baixes destacades de Richotti i Beirán, lesionats, el tècnic va assenyalar que “és un equip que té molt de mèrit. És cert que té una plantilla important, però també és cert que ha tingut baixes importants. Juguen molt fàcil, amb molt bloqueig directe que presenta l’amenaça del seu joc exterior, amb jugadors amb capacitat d’anotar des de la línia de 6,75, i amb quatres molt tiradors des de 4-5 metres com Bogris o el mateix Fran Vázquez. Tenen molt clar a què juguen i estan a un nivell espectacular”.

Peñarroya va destacar que l’equip canari, que va descansar la jornada 14, fa dies que prepara l’enfrontament contra el MoraBanc, mentre que el seu equip vivia al Poliesportiu un duel intens contra l’Unicaja. El tècnic local, Txus Vidorreta, va elogiar ahir el MoraBanc, de qui va comentar que “és un molt bon equip que està fent una magnífica primera volta, del nivell de la nostra. Arriba, a més, després de guanyar a casa el Barça i l’Unicaja i té el nostre respecte. S’ha de destacar el mèrit dels seus triomfs. Crec que és un dia perquè el nostre pavelló presenti el millor dels aspectes”.

JA A TENERIFE

Doble sessió d’entrenament al pavelló insular Santiago Martín

L’expedició del MoraBanc Andorra va arribar ahir pels volts de dos quarts de tres hora canària a Tenerife i a la tarda els jugadors de Joan Peñarroya van tenir la primera presa de contacte amb el parquet del pavelló insular Santiago Martín. L’equip tornarà a entrenar avui al mateix a l’escenari del partit, programat per a dos quarts de vuit, hora andorrana. A l’expedició andorrana no hi viatjava cap jugador del sènior B, de lliga EBA, i Nacho Martín, que ahir va fer feina específica, podria tenir minuts avui però no al màxim nivell.

tracking