Irineu Esteve

“Si no ens plantegem objectius ambiciosos mai farem res”

En l’estrena en categoria sènior ha estat molt per damunt de les expectatives, amb grans resultats a la Copa d’Europa. Ara es proposa ser al top-5 europeu i en un futur lluitar per un globus d’or

“Si no ens plantegem objectius ambiciosos mai farem res”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va sorprendre tothom, a ell mateix també, en començar la seva trajectòria en categoria sènior estant entre els millors de Copa d’Europa i fins i tot assolint una primera posició en una cursa de 15 quilòmetres estil patinador a Valdidentro (Itàlia).

Costa mantenir els peus a terra amb aquests resultats?

Realment no, perquè són les curses que més he patit i que més ho he donat tot. Feia dos anys que estava buscant acabar totalment exhaust. És el que em va faltar potser l’any passat, que acabava i de seguida ja podia tornar a córrer o entrenar. Després de les últimes curses de Copa d’Europa m’ha costat tornar a entrenar pel cansament i això vol dir que ho vam donar tot.

L’afectarà per a les properes curses aquest cansament?

No ho crec. Ara tindrem uns dies més tranquils amb menys hores i després ja tornarem a carregar abans de marxar el dia 4 a Eslovènia, on farem les mateixes proves que al Mundial sub-23 dels Estats Units i podrem veure com estem respecte als altres.

Què li va passar pel cap quan va veure que havia acabat primer a la Copa d’Europa?

Me’n vaig assabentar perquè un entrenador em va dir que havia arribat primer i al moment no em va passar res pel cap. Després, quan vaig veure el Joan i ens vam abraçar, vaig pensar que havia estat molt bé, però no vaig pensar res més. Si no et puja massa al cap i llavors sí que no farem res de bo.

Veig que té bastant clar que no li ha de pujar al cap?

Sí. El més important és gaudir del que fem i si els resultats arriben, bé, però mentre gaudim segur que arriba tot.

Com es pren els elogis que li llança la gent?

M’ho agafo amb pinces perquè realment cadascú intenta fer el millor a la seva feina, a l’oficina o de fotògraf o el que sigui. Jo miro de fer la millor feina a l’esport i de moment està anant bé. Segur que hi haurà moments que no tant i aquí no hi haurà tants ànims.

Després d’aquests primers resultats, els objectius de la temporada han canviat?

Jo esperava fer un Top-15 en alguna prova, però realment no m’esperava aquests resultats. Ara que he vist que puc estar al davant m’he plantejat fer un Top-5 a la general, però és molt difícil. No sé si ho faré, però si no ens plantegem objectius ambiciosos mai podrem fer res.

Li agrada pensar on serà d’aquí a cinc anys?

El meu somni sempre ha estat guanyar un Tour d’esquí o un Globus d’or a la general de la Copa del Món, que això és gairebé inimaginable.

Es veu sent un corredor de Copa del Món?

L’objectiu és aquest. Intentar estar sempre al circuit de Copa del Món mirant de lluitar per les primeres posicions. El resultat principal és donar-ho tot a cada cursa, com estic fent, i per això estic content.

Quin paper té Joan Erola?

És molt important. És el nostre entrenador i el nostre skiman. Com a tècnic per a mi és dels millors de tot el circuit europeu i probablement del món. Realment crec que ens exigeix molt i només veure’ns ja sap què ens passa, on fallem, si estem cansats o no, i això realment ajuda molt. I com a skiman per a mi és el millor del món.

tracking