raids

Albert Llovera ultima en altitud la preparació per al Dakar

Albert Llovera arriba al seu cinquè Dakar ben preparat físicament i amb l’objectiu de millorar la 35a plaça del 2016

Albert Llovera ultima en altitud la preparació per al Dakargrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pilots andorrans Albert Llovera (camions) i Cristian España (motos) ultimen els darrers detalls abans de participar en el Ral·li Dakar 2017 que arrencarà per primera vegada a la seva història des d’Asunción (Paraguai) el proper 2 de gener i s’allargarà fins al 14 de gener.

Llovera prendrà part en el seu cinquè Dakar (2007, 2014, 2015 i 2016), però serà la seva segona edició amb un camió Tatra de l’equip txec Bonver Dakar Project. El pilot va fer ahir la darrera sessió d’entrenament a un escenari peculiar, a Grandvalira. “Més que una adaptació a l’alçada és per provar que el cos li funciona bé en altitud quan se li disparen les pulsacions. Estem a 2.400 metres, però allà estarà en algunes ocasions al doble”, va explicar el seu preparador, Miguel Ángel Rodellar. En la mateixa línia es va mostrar Llovera, que hi va afegir a més a més la bona preparació sobre el terreny. “Hem entrenat des del començament pensant en el Dakar. Em sento molt bé, i crec que és una bona oportunitat tornar amb camions, ja que hem rodat dues vegades a Txèquia i a Eslovàquia a zones militars amb sorra, i després al Marroc dues vegades més.”

L’entrenament, però, no és garantia d’una bona aclimatació en una edició del Dakar que es presenta més dura que mai. “Patirem, quan arribo allà no ho passo gaire bé. L’any passat a Bolívia no tenia el mal de cap típic del mal d’alçada, però del pit cap a baix tenia espasmes durant 16 hores. Era com si estigués entrenant tot el dia i dormint a 3.600 metres d’alçada no descanses, i em va agafar una anèmia molt forta. No ho havia passat mai tan malament, i aquest any em comptes de 3 dies són 5”, va relatar el pilot del camió Tatra.

Llovera viatja dilluns vinent cap a Asunción amb els deures fets i l’objectiu clar: “la meva il·lusió és tornar a acabar i millorar la 35a posició de l’any passat perquè a nivell de conducció la podem millorar”, va explicar el pilot.

España vol creuar la meta

Cristian España afronta la seva segona participació amb una moto KTM i també fa els darrers preparatius abans de viatjar el dia 28 cap al Paraguai. “Els nervis m’entraran quan arribi amb el moviment de motos perquè vols que tot estigui a punt. Per això també marxem un pel tard, perquè aquells nervis no apareguin massa d’hora. Tenim un any d’experiència i ho hem de fer valer amb una moto que de fet ja està a punt per competir”, va explicar España ahir en la presentació de la seva pàgina oficial de Facebook (Cristian España Fan Club) on anirà informant els seguidors de les novetats per terres sud-americanes.

Igual que Llovera es troba en un bon moment tant físicament com mentalment. “Estic a punt per afrontar un nou Dakar, el que més m’amoïna són les etapes a Bolívia, ja que marcaran un abans i un després. Preveig que serà molt dur per l’alçada, pel fred, per la pluja. A partir de la sisena etapa la meitat dels corredors hauran caigut, i això vulguis o no dona una miqueta que pensar, però estic segur que tot el que he fet fins ara funcionarà”, va detallar el pilot de motos.

L’aspiració del del Principat és conèixer de primera mà què és acabar un Dakar. “Vull creuar la meta, després ja parlarem en edicions posteriors a veure si podem millorar el que hem fet. Però ara m’agradaria molt poder acabar, pujar al podi si pot ser, i en l’última etapa fer un vídeo per als fans. En aquesta prova comences i no saps mai si acabaràs”, va apuntar España. El pilot espera superar l’efecte del niño, que l’any passat va viure i li va produir episodis de febre. Tanmateix també aspira a sobreposar-se als sis dies a Bolívia, on restaran a 4.000 metres i “no podem descansar ni nosaltres ni la mecànica, serà un punt d’inflexió per a tots”.

Albert Llovera ultima en altitud la preparació per al Dakar

tracking