curses de muntanya

Fora de les National Series

L’Ultra Trail no formarà part del circuit peninsular i invertirà els diners del cost de la participació en els premis de les seves curses

Fora de les National SeriesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Ultra Trail es desmarca de les Skyrunner National Series Espanya-Andorra-Portugal, que ha presentat un calendari amb 15 curses per a la seva quarta edició, que donarà el tret de sortida el març del 2017 i acabarà a l’octubre. L’organització de la prova del Principat, finalment, ha decidit no prendre part en aquesta nova edició de les Skyrunner i eliminar del calendari les dues curses enquadrades a l’Ultra Trail Vallnord: la Marató dels Cims en modalitat Sky i l’Ultra Mític. “Hem estat nosaltres els que no hem volgut participar a les National Series perquè el cost per prendre-hi part és elevat i hem decidit no invertir aquests diners en això. El que farem és reportar aquests calés a la prova de l’Ultra Trail que té lloc al país, concretament als regals que atorguem tant als guanyadors com als participants. No obstant això, no volem que els diners siguin el principal al·licient per córrer”, va justificar Gerard Martínez, l’organitzador.

Amb aquesta decisió, el Principat perd presència en aquesta competició amb curses puntuables per a les World Series i per a l’Skyrunner World Champion­ship, i el país passarà a prendre-hi part de les 5 proves puntuables l’edició passada a les 3 per a l’edició de l’any vinent. “Hem vist que no ens aporta res el fet de ser part d’aquest circuit amb les dues curses. Tampoc no ens compensa i no és particularment atractiu el fet de participar-hi a l’hora d’atreure nous corredors. Omplim totes les curses de l’Ultra Trail igualment amb gent que ve de tot arreu. Vull dir que no ens dona més notorietat i per això hem preferit reequilibrar la despesa perquè amb els 2.500 euros que costa participar-hi –1.000 euros d’una cursa i 1.500 de l’altra– podem augmentar la qualitat dels regals i premis de manera substancial, ja que tots els participants tenen obsequis”, va explicar Martínez, qui també va assegurar que reequilibraran el premi en metàl·lic per als guanyadors de les sis proves per a l’edició del juliol de l’Ultra Trail en funció de la participació dels patrocinadors.

El calendari del 2017 de les Skyrunners National Series Espanya-Andorra-Portugal presentat aquesta setmana compta amb quinze curses repartides en cinc de verticals, cinc sky, tres ultres més l’Skyrunner National Championship Skymarató i l’Skyrunner National Championship Ultra. Les proves a Andorra que es mantenen respecte a l’edició passada són l’Skyrace Comapedrosa, que tindrà lloc el 31 de juliol a Arinsal i que compta amb un recorregut de 21 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.280 metres; la Casamanya Extrem Vertical, que es disputarà a Ordino el 17 de juny i amb un traçat de 5,5 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.440 metres, i per últim el quilòmetre vertical Vallnord CPA el 18 de juliol a la Massana, de 3,5 quilòmetres i 1.020 metres de desnivell positiu.

PARTICIPACIÓ

UN 20% MÉS D'INSCRIPCIONS

El nombre d’inscripcions per participar en alguna de les sis proves de la propera edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord continua in crescendo. “Està anant molt bé. Actualment tenim 1.270 inscripcions, amb gent procedent de 35 països diferents, sobretot d’Espanya, França, Andorra, Portugal, el Japó o Alemanya. Tenim un ritme un 20 per cent superior a l’any passat a aquestes alçades”, va explicar Gerard Martínez, el director d’aquesta competició, que tindrà lloc del 4 al 9 de juliol. El període d’inscripcions es va obrir el 10 de novembre i en menys de 20 dies es va arribar als 1.000 inscrits per a alguna de les sis proves (Ronda, Mític, Celestrail, Marató i Solidaritrail, i la novetat d’aquesta temporada, l’Eufòria dels Cims, on no es preveu el ple). “Arribarem segur als 3.200 corredors superant els 3.051 de l’any passat”, va dir Martínez. El termini per apuntar-s’hi acaba el 2 de juny del 2017 per a totes les proves menys la Solidaritrail, que s’allargarà fins al dia 30 del mateix mes.

tracking