Ciclisme

Final d'etapa sorpresa

L’arribada de la Vuelta a Espanya del 2017 no estarà situada en alt per evitar estralls a la general tot just començar

Final d'etapa sorpresaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vuelta a Espanya 2017 no tindrà un final tradicional a l’etapa que acabarà a Andorra, procedent de territori francès, on la cursa viurà les primeres jornades amb sortida des de Nimes. Segons ha pogut saber el Diari, l’ar­ribada de l’etapa andorrana no estarà situada en alt, com acostuma a passar en la majoria de les edicions tant de la Vuelta com del Tour aprofitant les nombroses possibilitats d’ascensions que ofereix el país. Aquesta vegada, però, l’organització de la prova, Unipublic, d’acord amb el ministeri de Turisme, han optat per un final sorpresa per evitar que hi hagi una escabetxada important tot just començar. I és que la Vuelta arribarà a Andorra en les primeres etapes de la prova i col·locar un final en alt exigent podria comportar un daltabaix a la classificació, no desitjat, especialment entre els aspirants al podi.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va avançar el mes passat que la ronda espanyola tornaria a visitar Andorra després d’un any d’absència, però no va donar més pistes sobre el recor­regut, encara que sí que va assegurar que hi ha interès que els ciclistes pugin algun port del Principat abans de l’arribada. D’aquesta manera guanyaria la realització televisiva, que podria oferir durant més temps imatges de les muntanyes del país.

El secretisme es manté també amb el lloc on estarà ubicada la meta i la línia de sortida de l’endemà, que ha de portar el gran grup fora del Principat per continuar el seu periple per territori català. Fonts comunals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que per lògica haurien d’acollir la zona de meta i la de sortida, van assegurar al Diari que desconeixien si la seva parròquia era l’elegida per l’organització i per Turisme per rebre la Vuelta.

Unipublic presentarà oficialment el recorregut de la 72a edició de la cursa el 12 de gener al Palau de Congressos de Madrid i només ha revelat que la sortida serà a Nimes el 19 d’agost, que hi haurà almenys una etapa en ter­ritori francès, el pas per Andorra a continuació i el final de Madrid, el 10 de setembre després de completar 21 etapes. A hores d’ara encara no és segura la participació del vigent campió, el colombià del Movistar, Nairo Quintana, que es vol centrar en el Tour. Qui sí que hi seran, el seu company Alejandro Valverde i el britànic Chris Froome, vencedor del Tour 2016. Joaquim Purito Rodríguez, ideòleg de l’etapa íntegrament andorrana de la Vuelta 2015, retirat, serà de les absències més sentides pels aficionats.

ANDORRA TURISME NO PATROCINARÀ L'EQUIP MASSI-KUWAIT

Andorra Turisme ha decidit no atendre la proposta de patrocini que tenia sobre la taula de l’equip ciclista Massi-Kuwait Cycling Project, però resta obert a una possible col·laboració amb l’esquadra de categoria UCI Continental. Segons les fonts consultades, la societat va optar per no ajudar l’equip en no encaixar en la seva política de patrocinis i, a més, per considerar que no tindria gaire visibilitat en tractar-se d’un equip de la tercera divisió del ciclisme mundial. Amb tot, Andorra Turisme no tanca la porta a una col·laboració amb l’esquadra, que podria venir a Andorra per realitzar estades i ajudar, amb els seus contactes, que altres equips de la zona del golf Pèrsic pensin en el Principat com a escenari de la seva preparació.

Pintado... i Cabanes?

El Massi-Kuwait és l’equip on corre per segon any l’andorrà Julio Pintado, que ja està en la fase inicial de la pretemporada, encara que el calendari de curses no el té definit. L’equip, segons les fonts consultades, està valorant incorporar també Òscar Cabanes.

tracking