Rugbi de set

Andorra serà seu dos anys de l'Europeu sub-18 femení

L’Estadi Nacional acollirà el setembre vinent el primer torneig, amb dues seleccions del potencial d’Escòcia i Geòrgia

Andorra serà seu dos anys de l'Europeu sub-18 femeníRUGBI ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Vilasetrú i Jean Marc Flaux, president i vicepresident de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), van assistir divendres i dissabte passats a l’assemblea general de Rugbi Europa, en la qual, entre d’altres punts, es van definir les competicions per a l’any vinent. I una d’elles, a petició de la FAR, s’organitzarà a Andorra. Serà l’Europeu sub-18 femení de rugbi de 7, que arribarà a l’Estadi Nacional el tercer o el quart cap de setmana de setembre. A més, el Principat organitzarà també l’edició del 2018 de la mateixa categoria. Hi haurà al setembre les seleccions de vuit països, entre les quals sobresurten pel potencial Escòcia i Geòrgia. Alemanya, Ucraïna, Polònia, Bèlgica, Letònia i Andorra completen el grup de la recentment creada segona divisió. Les jugadores andorranes van debutar l’estiu passat a Vichy.

En categoria sub-18 masculina, la selecció de sevens es desplaçarà el 2 i 3 de setembre a Hongria per disputar l’Europeu, en què participen dotze equips (Moldàvia, Suècia, Suïssa, Letònia, Ucraïna, Mònaco, Dinamarca, Bulgària, Hongria, Eslovàquia i Eslovènia). En categoria absoluta, la selecció femenina de rugbi de 7 viatjarà a Bratislava (Eslovàquia) el 24 i 25 de juny per disputar el Campionat d’Europa, conferència 1, amb 16 equips.

Rugbi de 15

Finalment, l’any 2017 pel que fa a competicions es completarà per a la FAR amb la modalitat de rugbi de 15, en què el combinat sub-18 participarà a la Bretanya en l’Europeu, conferència 1. Andor­ra ha quedat emparellada en un grup de quatre seleccions amb Letònia, Lituània i Dinamarca, en una competició que es desenvoluparà a l’abril (del 7 al 16).

tracking