Esquí de fons / Esquí alpí

Irineu Esteve obre la Copa d'Europa amb un cinquè lloc

L’andorrà es va quedar a 10 segons del podi després d’una gran cursa de 15 quilòmetres en estil clàssic a Valdidentro

Irineu Esteve obre la Copa d'Europa amb un cinquè llocFAE

Irineu Esteve va tenir ahir una bona estrena a la Copa d’Europa en categoria sènior, a Valdidentro (Itàlia). L’andorrà va finalitzar en cinquena posició en la cursa de 15 quilòmetres estil clàssic, lluitant pel tercer lloc del podi, del qual va quedar a 10 segons. Esteve va completar la prova en un temps de 37’57’’6, a menys d’un minut del guanyador, el francès Jeannerod.

A Valdidentro també va competir en Copa d’Europa júnior Carola Vila, que va ser 32a en una cursa, els 5 quilòmetres clàssics, amb prop de 80 competidores i amb molt de nivell. Vila va acabar a 1’42’’ de la guanyadora, l’alemanya Fraebel (13’18’’9). Avui, Esteve i Vila competiran en la modalitat skating, en 15 i 10 quilòmetres, respectivament. L’entrenador, Joan Erola, va valorar molt positivament l’actuació dels dos esquiadors. “L’Irineu en el seu primer any sènior fer un cinquè lloc de Copa d’Europa és bestial, quedant per davant de corredors de França, la República Txeca i d’altres països potents. Ha fet un carrerón, de principi a final”, indicava. De Carola Vila va comentar que “ha fet una molt bona cursa tot i acabar 32a. Aquesta és la Copa d’Europa de més nivell de tot l’any”.

En esquí alpí, Marc Oliveras va ser el millor andorrà, dotzè, amb 38,40 punts FIS, en el descens del Campionat del Canadà. Verdú va acabar 21è i Kevin Courrieu, 27è, just per davant del croat Ivica Kostelic. Matías Vargas va sortir sense conseqüències en l’últim revolt del traçat. “El més positiu d’aquestes curses ha estat l’actitud i que tècnicament els corredors estan bé”, va analitzar Max Tissot. Finalment, a Geilo (Noruega), la jove Cande Moreno va millorar punts en eslàlom (68,38) en una prova que va finalitzar tretzena. Carmina Pallàs, Clàudia Mijares i Sara Raméntol no van acabar, mentre que en nois el millor va ser Jan Sasplugas, 33è.

Avui, Mireia Gutiérrez competeix en l’eslàlom de Copa del Món de Sestriere.