Ciclisme

Joaquim 'Purito' Rodríguez baixa definitivament de la bicicleta

El resident anuncia que no reprèn la competició i treballarà amb els joves de l’equip Bahrain-Mèrida

Joaquim 'Purito' Rodríguez baixa definitivament de la bicicletaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara sí. Aquesta és la definitiva. Joaquim Purito Rodríguez va anunciar ahir a la xarxa social Instagram que deixa definitivament el ciclisme de competició i no serà l’any vinent un dels corredors de l’equip Bahrain-Mèrida, amb el qual seguirà vinculat a l’estructura tècnica.

“Després d’un temps de meditar sobre el meu futur i intentar tornar a una rutina de treball he pres la decisió, juntament amb la família i amics, de no reprendre la competició la temporada vinent”, escrivia Purito. El ciclista resident hi afegia que, tot i les mostres de suport rebudes un cop es va saber que fitxava per l’equip Bahrain-Mèrida, la decisió de penjar la bicicleta l’ha pres en considerar que “no és just tornar si no em veig capaç de fer-ho al màxim nivell”. En aquest sentit, Purito, que va agrair totes les facilitats que li havia donat el seu nou equip, va assegurar que “m’he adonat que no em sento ni físicament ni mentalment preparat per tornar a competir al 100%. He preferit dir-ho ara abans de l’inici de la temporada 2017, perquè crec que els protagonistes han de ser els corredors”.

I en aquest punt, el ciclista de Parets va apuntar quina seria la seva feina vinculada al ciclisme en els propers mesos. “A partir d’ara treballaré per transmetre la meva experiència i ajudar en tot el possible els joves talents a l’equip Bahrain-Mèrida. Espero poder sentir-me orgullós o més del meu nou rol en el ciclisme com em sento d’aquestes 17 temporades com a ciclista professional.” Per acabar, Purito va agrair al ciclisme tot el que li ha donat: “Has estat, ets i seras el més gran que ha passat a la meva vida.”

Purito Rodríguez, de 37 anys, va anunciar a Andorra durant la jornada de descans del Tour de França que deixava el ciclisme professional quan acabés el contracte que l’unia amb l’equip Katusha. Després de l’anunci va competir als Jocs de Rio, on va aconseguir una meritòria cinquena posició. Semblava que seria el seu comiat per la porta gran, però l’equip Katusha el va obligar per contracte a seguir competint, sent el Giro de la Llombardia la seva última cursa. L’oferta engrescadora del Bahrain-Mèrida el va portar a reconsiderar la seva retirada, tot i que finalment ha renunciat a la plaça de corredor a l’equip per passar a la de tècnic.

tracking