Francesc Solana

“Un dia guanyarem a un gran. Per què no diumenge al Barça?”

“Un dia guanyarem a un gran. Per què no diumenge al Barça?”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Solana, director esportiu del MoraBanc des de fa set temporades, és conscient que diumenge el fortí del Poliesportiu acollirà un duel de nivell. El conjunt andorrà torna a casa després de dos partits fora per enfrontar-se al Barça, equip d’Eurolliga. Els jugadors tornaran a sentir l’alè de l’afició en un compromís complicat atès la complexitat del rival.

La propera cita és una d’aquelles que motiven. Veu l’equip preparat per al duel?

Sí, crec que són partits on nosaltres no tenim res a perdre si fem les coses bé i sortim a tope. El premi és una victòria més, la setena, contra un equip que és d’Eurolliga. Hem de tenir la confiança per saber que podem guanyar si som competitius, tot sabent que juguem contra un combinat de primer nivell i hem de fer-ho molt bé des del començament.

Tornen al Poliesportiu, on l’afició sempre és clau.

És cert que aquesta temporada, amb l’ajuda de la nostra gent, tenim un extra. Tanmateix segurament la gent abans quan jugàvem contra el Barça i venien al Poliesportiu no tenien les mateixes sensacions que ara. Tots plegats tenim la il·lusió que algun dia guanyarem a un equip gran. I per què no ha de ser diumenge.

En cas de derrota seria la tercera consecutiva i podria marcar un punt d’inflexió...

Aquest tipus de derrota, si es dona, no t’ha de deixar cap ferida, aquesta és una de les coses més importants que has de saber quan jugues aquest tipus d’enfrontaments. No tens res a perdre, si guanyes molt millor, però si caus que no esdevingui una pedra en el camí.

El més important, però, és continuar sumant si es vol aspirar a alguna cosa més... oi?

I tant! Sumar a casa i a fora que ens costa. Només guanyant al Poliesportiu no es pot aspirar a cotes majors si a fora no vas sumant. Aquí està el pas de maduració que demanem, a domicili hem de ser més competitius del que hem demostrat fins ara. En certs moments ho hem estat, però no ens ha servit per guanyar, només a Manresa.

El bon inici us ha posat en el punt de mira, juntament amb l’Iberostar Tenerife, com a candidats a la Copa del Rei.

Hi ha set equips que sempre hi van, més un de convidat. Hem d’intentar lluitar per aquesta plaça restant. L’any passat va ser el Fuenlabrada, i ara mateix l’ocupem nosaltres. Però seria un cop baix dir ara per ara que hi anirem, perquè hem guanyat sis partits i per disputar-la has d’aconseguir mínim nou triomfs.

Entorn del MoraBanc s’imposa la prudència quan es parla de la Copa... és així?

Si fóssim l’Unicaja et diria que la nostra obligació és anar a la Copa del Rei. Però som el MoraBanc, i sent el que som, no tenim aquesta obligació. No som un dels equips que aspira a això any rere any. Evidentment ningú ens treu la il·lusió de ser o de poder lluitar per ser-hi. Si em dones a escollir prefereixo acabar bé i entrar als play-off que no pas anar a la Copa del Rei. El premi gran, el premi a tota una temporada on es demostra l’ambició és jugar els play-off. La Copa del Rei està molt bé, però si no et classifiques has de seguir.

Veu factible entrar als play-off pel títol de lliga?

Jo crec que hem de seguir en la línia que tenim, és a dir, ser forts a casa i ser més competitius a domicili per treure victòries. Així la lliga ens portarà, tant de bo, a tenir 15 o 16 victòries al final, millorant el resultat de l’any passat (12 triomfs en total) i que el club vagi creixent. No ens podem posar com a objectiu real estar a play-off, sinó que hem de tenir la il·lusió i l’ambició per ser-hi sense ser una obligació.

Entenc doncs que per a vostè la competició és una cursa de llarga durada i no un ‘sprint’ per arribar a la Copa, i que signaria entrar a play-off i oblidar-se de la Copa.

Absolutament.

Vostè ha disputat dues Copes del Rei, ambdues a Vitòria, no té ganes de debutar com a director esportiu?

Seria un gran premi per al Club i l’afició per tot el que representa i per la repercussió que té. A nivell personal seria el meu debut a la Copa com a director esportiu i em fa il·lusió, igual que la vaig viure com a jugador m’agradaria poder portar el meu equip a la Copa del Rei, si no és aquest any doncs un altre.

Quin record en guarda?

Molt bon record. És una altra competició dins la lliga. Com a jugador agrada molt competir-la per tot el que representa i per a tota l’afició el cap de setmana aquell és un esdeveniment especial i a tothom li motiva molt.

tracking