futbol

Viatge a vuitens amb les millor sensacions

El Barça supera el Borussia Mönchengladbach i torna a mostrar el joc de les grans ocasions
Arda Turan i Leo Messi celebren el primer gol de l'equip.

Actualitzada 07/12/2016 a les 07:08
El Futbol Club Barcelona va tancar amb bones sensacions la fase de grups de la Champions, ja amb el bitllet per a vuitens a la butxaca, després d’imposar-se al Borussia Mönchengladbach (4-0). I és que, no només va trencar una ratxa de 3 partits sense conèixer la victòria, sinó que es va tornar a veure el Barça de les millors ocasions: compenetrat, intens i resolutiu.
El domini del partit va ser blaugrana, des del principi fins al final. Va ser l’argentí Leo Messi qui va obrir la llauna i va posar el primer a l’electrònic al 16 del primer temps (1-0) en una jugada que ell mateix va fabricar i va transformar amb l’interior després de fer la paret amb Arda Turan. L’argentí ha marcat 10 gols en els cinc partits de la fase de grups de la Lliga de Campions que ha disputat. Abans de posar punt final als primers 45 minuts semblava que arribaria el segon dels locals, però els 22 protagonistes van creuar el túnel de vestidors amb el resultat favorable als culers. La segona meitat va tenir un nom propi: Arda Turan. El turc va enlluernar el Camp Nou amb un hat-trick, el primer gràcies a un cop de cap en una jugada per banda dreta de Denis Suárez, que va debutar a la Lliga de Campions (2-0). El tercer del Barça, i segon del turc, va ser per una assistència d’Aleix Vidal, que també debutava a la Champions, que va rematar a plaer Turan 3 minuts després (3-0) i al 66 va arribar el quart del dorsal 7 del Futbol Club Barcelona (4-0).
L’Atlètic de Madrid va caure 1 a 0 contra el Bayern, però passa com a primer de grup a vuitens. Pel que fa al Benfica, va perdre 0 a 2 contra el Nàpol, mentre que el PSG va caure 1 a 2 amb Ludogorest. Ambdós conjunts passen com a segons a la següent fase.

EL MADRID ES JUGA EL LIDERATGE DEL GRUP A CASA
El Reial Madrid s’enfronta avui al Santiago Bernabéu (20.45 hores) al Borussia Dortmund, un partit en què els blancs es juguen el lideratge del grup F amb l’equip alemany en la darrera jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. El de Zidane són segons amb 11 punts, dos per sota del Borussia que és primer amb 13. El conjunt madridista recupera Toni Kroos i Álvaro Morata per aquest enfrontament que el tècnic francès va titllar de “matx final” i va assegurar que “no ens cal fer càlculs ni especulacions. És un partit important, una final, i hem d’anar a guanyar”. Tots dos equips, però, ja estan classificats per als vuitens de final de la competició europea.