Curses de muntanya

Impuls a les Vertical

Ferran Teixidó ja coneix més detalls sobre el nou format de la seva disciplina de Copa del Món del 2017, que es passarà a dir Vertical World Circuit

Impuls a les verticalLLUIS PRIETO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dijous passat, la International Skyrunning Federation (ISF) va sorprendre tothom anunciant un nou calendari de les Skyrunning World Series que no incloïa les proves de quilòmetre vertical. Els primers que no s’ho esperaven eren els de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i els corredors, amb Ferran Teixidó al capdavant, ja que era el principal afectat perquè es dedica a aquesta especialitat en concret.

Malgrat tot, la intenció de la ISF des d’un principi amb aquesta separació és la de potenciar les curses de vertical aprofitant l’evolució que estan protagonitzant i donar-li més importància. A falta del vist-i-plau dels patrocinadors i de tancar la data d’alguna de les curses, està previst que aquesta mateixa setmana es faci públic el calendari del nou format de Copa del Món, que no inclourà cap prova al Principat en aquesta primera edició i l’SkyRace Comapedrosa es mantindrà com a única cursa de Copa del Món el 2017. Vertical World Circuit serà el nou nom de les proves mundials de la disciplina, que tindran un calendari conformat per 12 proves i només els cinc millors resultats comptaran per a la classificació final. A més, els premis econòmics passaran a ser més elevats, igual que va passar amb les Sky Classic, en què es repartiran 10.000 euros entre el guanyador de la categoria femenina i el de la masculina, cosa que podria donar-se de la mateixa manera al Vertical World Circuit.

Conscient d’aquests nous detalls de la Copa del Món de quilòmetre vertical, Teixidó ja està més tranquil després d’haver estat una mica inquiet quan es va anunciar que el circuit de la seva disciplina tindria un calendari paral·lel. “Estic satisfet perquè jo ja estava pensant què podria fer de diferent l’any vinent”, assegurava el corredor de la FAM, que “al seu moment em va sorprendre perquè les curses de vertical són més curtes i fàcils de seguir, cosa que les fa més emocionants, com les d’esquí de muntanya. A més, molts corredors reconeguts d’Itàlia i marques s’estan especialitzant en això i no tenia sentit deixar-les de banda”.

En aquest sentit, Teixidó celebrava que es vulgui potenciar la disciplina amb la separació i ho comparava amb l’atletisme. “Hi havia gent que es queixava perquè les Vertical es feien els divendres normalment i els dissabtes les Sky. És com si en atletisme un dia fessin la mitja marató i al següent una sencera. Són coses diferents, igual que passa en les curses de muntanya, i no volen que es barregin”, explicava.

A falta que es coneguin quines seran les proves marcades per al Vertical World Circuit i quan es disputaran, Teixidó ja pot començar a encarar la preparació del 2017, malgrat que pràcticament tot just ha acabat la temporada. Quan es publiqui el calendari també se sabrà si hi ha algunes proves de les Skyrunning World Series i el Vertical World Circuit coincidiran.

JOAN VALLS SEGUIRÀ UN ANY MÉS A L'INVERSE, AMB QUI ES PLANTEJA FER CURSES DE COPA DEL MÓN

L’andorrà Joan Valls seguirà un any més a l’Inverse Team Trailrunning després d’un 2016 satisfactori, amb resultats com la victòria a la Travessa Transfronterera o la SkyRace d’Arinsal, entre altres. “Actualment, l’equip és igual de fort que el Salomon o Sportiva”, explica el corredor, que afegeix que “ens deixarem veure per Andorra”.

Valls farà tant proves d’equip com pel seu compte, entre les quals hi haurà curses de la Copa del Món, sèries nacionals de França, Espanya, i fins i tot de Grècia, així com les d’Andorra. “Cada vegada hi ha més nivell i costa estar entre els 10 primers a les curses del país. Diria que córrer a Andor­ra i el Pirineu és el més difícil per l’alt nivell, però és on més m’agrada competir”, indicava l’andorrà. A nivell personal l’objectiu és “pujar una mica de quilòmetres, sobre els 60 o 65. Em trobo molt bé amb totes les distàncies, però m’agraden més les llargues, en especial les de 30 km”, comentava.

tracking