AUTOMOBILISME SOBRE GEL

Renovació any a any

El trofeu Andros arriba divendres i dissabte al circuit Andorra Pas de la Casa mitjançant un acord verbal amb l’organitzador, que l’Automòbil Club vol mantenir anyalment

Renovació any a anyFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra gaudirà un any més –i ja en van 22– de la visita del trofeu Andros d’automobilisme sobre gel, la Fórmula 1 d’aquesta espectacular especialitat. El circuit d’Andorra Pas de la Casa espera “en perfecte estat”, segons el secretari general de l’Automòbil Club (ACA), Toni Sasplugas, els participants en la segona cita del certamen, que va donar el tret de sortida el cap de setmana passat a Val Thorens. L’Andros torna al Principat després de l’acord verbal a què ha arribat l’ACA amb Max Mamers, que espera mantenir anyalment, tot i l’interès de l’organitzador per tancar un contracte per dos anys més. Al respecte, Sasplugas indicava ahir en la presentació del trofeu que “tenim sobre la taula una renovació per tres anys, aquest i dos més. Vam parlar amb el Max i vam arribar a l’acord de fer aquesta edició, que tot vagi molt bé i anirem edició a edició. No podem agafar un compromís a llarg termini”. El secretari general de l’ACA va recordar que “hi ha una relació professional, però també personal d’anys, amb Max Mamers. Han vingut en 22 edicions i des que l’Automòbil Club va recuperar l’Andros fa onze anys amb Josep Maria Cases de president sempre funcionàvem amb un tracte verbal i han anat venint. La idea és continuar igual”.

El millor espectacle

El trofeu Andros celebra al Principat l’única cita lluny dels Alps, cosa que la fa molt atractiva per a l’organització. I també és una manera de promocionar el país a França, com destacava Enric Tor­res, director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, societat que aporta una subvenció de 20.000 euros, dels 120.000 que té la prova de pressupost. “Aquesta és la setena edició que Andorra Turisme participa en l’Andros econòmicament. És una competició important perquè és una cursa singular, única als Pirineus, i representa una finestra de promoció molt important d’Andorra en el mercat francès. A França, l’Andros té un retorn mediàtic molt important”.

Al marge de l’impacte al país veí, el trofeu més important d’Europa d’automobilisme sobre gel comporta, segons Torres, “un retorn econòmic directe que fa que el nostre patrocini estigui justificat amb escreix”. I és que l’Andros genera “unes 1.500 pernoctacions, entre pilots i equips, que s’estan al país entre tres i quatre dies”.

Quant al públic, l’Automòbil Club espera “entre 3.000 i 4.000 espectadors en les dues jornades si fa bon temps”. Per apropar l’espectacle de gel al Pas, dissabte al matí (11.30 hores) hi ha previst que diversos pilots i cotxes es desplacin al poble i hi hagi signatura d’autògrafs, segons va explicar Antonio Cañabate en representació del Grup Hiper Pas, un dels patrocinadors del trofeu, juntament amb Crèdit Andorrà i Andorra Turisme.

Esportivament, un any més el circuit d’Andorra Pas de la Casa veurà els millors especialistes de la conducció sobre gel. “Els pilots són els mateixos de cada any, perquè aquesta disciplina és molt específica. Tindrem gent com Jean-Philippe Dayraut o Jean-Baptiste Dubourg [vencedors a les curses de Val Thorens] i hi ha tres marques oficials: BMW, Mazda i Audi, la qual cosa indica la importància que té el campionat a França”, assegurava Sasplugas. El trofeu repetirà les curses de vehicles elèctrics i l’AMV Cup de motos sobre gel, amb la participació, com va avançar el Diari, dels andorrans Xavi España, Daniel Fontanet i Àlex Antor de convidats.

Per tal que la competició es desenvolupi amb normalitat, l’ACA treballa des de fa dies al circuit, que es troba en perfectes condicions. En aquest sentit, Sasplugas comentava que “tenim entre 10 i 15 centímetres de gel de molta qualitat, dur, compacte i si a les curses s’acaba el gel pel bon temps tenim l’asfalt, que és el que vol l’Andros. El que no volen és trobar-se amb forats”.

LA TELEVISIÓ MARCA L'HORARI

La cobertura televisiva de l’Andros, a través del canal L’Equipe 21, ha portat a canviar els horaris de la mànega andorrana, que es disputarà divendres i dissabte a partir de les 16 hores i fins a les 22.15. Queda eliminada la jornada matinal de dissabte. La retransmissió en directe de la prova obliga, segons Toni Sasplugas, a “tenir molt rigor. Hem de fer-ho molt bé perquè tot vagi a l’hora. S’ha d’anar al minut, encara que caigui el port”.

tracking