ACB LLIGA ENDESA

Segon 'match ball'

El MoraBanc Andorra té una nova oportunitat de superar el millor inici de la història del club guanyant l’Estudiantes al Barclaycard Center

Segon 'match ball'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon diumenge consecutiu, el MoraBanc Andorra jugarà en terres madrilenyes i tindrà l’oportunitat de superar la millor arrencada de la història del club, que actualment està en mans del Festina Andorra de la temporada 1993-1994. L’actual plantilla ja va igualar aquell rècord guanyant el Rio Natura Monbus Obradoiro al Poliesportiu, però va perdre el primer dels tres match balls de què gaudeix perdent la setmana passada a la pista del Montakit Fuenlabrada.

Avui tindrà novament l’ocasió de fer història al Barclaycard Center en el partit que l’enfrontarà al Movistar Estudiantes (18 h). Els madrilenys han preparat aquest partit a consciència per millorar la seva actual situació en la classificació, de la qual ocupen la 10a plaça, amb un balanç de 3-6 que els porta a tenir més pressió, especialment en els partits que juguen a casa, on fins al moment han perdut tres partits i només han sumat dues victòries. Aquesta situació de l’Estudiantes té certes similituds amb la del rival de la setmana passada, el Fuenlabrada. Malgrat tot, Joan Peñarroya deixava clar que “són dos equips diferents”, però puntualitzava que “hem de competir una mica millor que l’últim partit”. En aquest sentit, el tècnic egarenc assegurava que “cada dia l’equip està més preparat i hem de buscar aquest partit més rodó per guanyar fora”, assignatura en la qual el MoraBanc ha estat una mica més fluix, amb una victòria en quatre partits.

Per preparar el partit hauran de tenir en compte que al rival hi haurà el màxim anotador de la Lliga Endesa, Edwin Jackson. Tot i això, Peñarroya no vol que la seva plantilla es fixi només en el francès i deixi de banda la resta, que és el punt en què més pot fer mal al final l’Estudiantes. “Si Jackson anota 38 punts i perden, que continuï liderant la classificació d’anotadors. El que em preocupa és que altres jugadors no destaquin molt per sobre del que estan fent a les últimes jornades”, indicava el tècnic.

Per part madrilenya, l’entrenador de l’Estudiantes, Salva Maldonado, assegurava que la seva plantilla “està motivada” per millorar la situació de derrotes, i hi afegia que “em preocupa més que l’equip estigui extramotivat, ja que això de vegades pot portar a cometre errors”. Els últims tres precedents entre els dos conjunts han acabat amb triomf andorrà, inclòs l’últim al Barclaycard Center. Allargar la ratxa fins a les quatre victòries significaria el millor inici de la història del club.

MOLÈSTIES

NACHO MARTÍN ES SERIÓS DUBTE PER JUGAR CONTRA EL SEU EXEQUIP

Nacho Martín no va entrenar ahir i només ha pogut completar mig entrenament en tota la setmana per unes molèsties al turmell esquerre. Per aquest motiu, l’aler pivot és seriós dubte per enfrontar-se avui al seu exequip. Malgrat tot, Martín va viatjar amb l’equip a Madrid i provarà minuts abans si es troba en millors condicions. Nikola Maric es desplaçarà avui a la capital espanyola per si finalment Martín no pot jugar. Oliver Stevic també tenia algunes molèsties, però ahir va entrenar amb normalitat.

ATURAR LA METRALLETA

Edwin Jackson, màxim anotador de la lliga Endesa i segon més valorat, serà un dels homes amb més protagonisme del partit.

Edwin Jackson és sinònim de punts a favor. Almenys aquesta temporada, ha assegurat un mínim de 10 per al Movistar Estudiantes en cada partit, sent l’únic jugador de la lliga Endesa que ho ha pogut fer. A més, en els tres últims enfrontaments, el francès ha arribat a sumar 25 punts, fet que denota la bona ratxa que travessa ara mateix.

Aturar-lo serà vital per al MoraBanc si no vol que l’Estudiantes sumi més punts. El tècnic del conjunt tricolor, Joan Peñarroya, que no vol oblidar que la resta de jugadors de l’Estudiantes també seran determinants, lloava l’escorta de l’equip madrileny i assegurava que estaran a l’aguait per poder evitar que anoti més del compte: “és un tros de jugador, ja ho sabem, però també gasta molts llançaments i ens estem preparant”.

La ratxa del francès, però, deixa clar que no serà fàcil d’aturar, i més tenint en compte que ha pogut sumar molt amb equips com el Reial Madrid (21 punts), el Barça Lassa (25) i l’Herbalife Gran Canària (27). Malgrat tot, aquests partits van acabar amb derrota estudiantil.

L’última vegada que un jugador va aguantar tota la temporada anotant un mínim de 10 punts en cada partit va ser Lou Roe, el 2004-2005 amb el Caja San Fernando. Des de llavors, ningú més ho ha pogut fer, malgrat que hi ha alguns que s’hi han apropat, com Andy Panko. Acabarà la ratxa de Jackson amb el MoraBanc?

tracking