Pallàs obté el primer podi del curs per a la federació

L’esquiadora assoleix una tercera plaça al gegant FIS
de Geilo, i Raméntol també destaca, amb un 12è lloc

Pallàs obté el primer podi del curs per a la federacióFAE

L’equip femení d’esquí alpí va donar ahir el primer podi de la temporada a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Va ser Carmina Pallàs qui al gegant FIS disputat a Geilo (Noruega) va assolir la tercera posició amb un temps de 1’53’’70 i va quedar a només 60 dècimes de la guanyadora, l’holandesa Adriana Jelinkova (1’53’’19). A més, la corredora andorrana va marcar 28.05 punts FIS. “Ha estat una bona carrera per a la Carmina, però continuem amb la preparació física i tècnica. Està en una bona dinàmica, tot i que encara li falten detalls i ha de continuar treballant”, comentava l’entrenador de l’equip femení, Simon Bastelica.

Per altra banda, Sara Raméntol també va destacar al gegant acabant 12a amb un temps de 1’56’’06, a 2’’86 de la més ràpida. També van participar a la prova Mariona Raméntol, que va ser 37a, Clàudia Mijares, 42a, Aina Cinca, 56a, i Cande Moreno, que no va acabar la primera mànega. “Totes van millorant, però encara falten coses”, hi afegia Bastelica.

Per altra banda, l’equip masculí també va competir en el gegant FIS de Geilo. Albert Pérez va ser el més ràpid dels corredors nacionals, amb un 48è lloc. Jan Sasplugas va finalitzar just darrere seu, en la 49a plaça, i Pol Suárez va ser 51è. “Estan entrenant bé, però no han sabut reproduir-ho en cursa”, explicava l’entrenador de l’equip masculí, Xavier Bellsolà.

AGUARELES, A LES PORTES DE LA FINAL DE COPA DEL M ÓN DE BIG AIR

Pocs punts van separar Carles Aguareles de poder classificar-se per a la final de la Copa del Món de Big Air que es va disputar ahir a Moenchengladbach (Alemanya). L’andorrà va acabar vuitè del seu grup, del qual només es classificaven cinc dels 17 riders.

En la primera ronda va obtenir una puntuació de 79.40 i per a la segona necessitava pràcticament cinc més, però es va quedar una mica curt i no va assolir la classificació.

“No està lluny i cada vegada és més possible”, indicava el tècnic, Josep Gil, que valorava positivament l’actuació d’Aguareles a la Copa del Món.