automobilisme

Nico Rosberg anuncia per sorpresa la seva retirada

El corredor va prendre la decisió dilluns passat, un dia desprésde proclamar-se campió en la carrera d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).

Nico Rosberg anuncia per sorpresa la seva retiradaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El flamant campió del món de Fórmula 1, l'alemany Nico Rosberg, ha anunciat avui a Viena de forma inesperada al final de la seva carrera esportiva.

En un comunicat a la seva pàgina de la xarxa social Facebook, el corredor, de 31 d'anys, indica que va prendre la decisió dilluns passat, un dia després de proclamar-se campió en la carrera d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).

"Vaig prendre la meva decisió dilluns a la nit. Després de reflexionar durant un dia, les primeres persones a les que l'hi vaig dir van ser Vivian [la seva dona] i Georg [Nolte, mànager del pilot], seguit per Toto [Wolff, cap del equip Mercedes]", assenyala Rosberg en un llarg comunicat.

"Des de fa 25 anys que sóc a les carreres, el meu somni, l'únic, ha estat convertir-me en campió de Fórmula 1. Mitjançant el dur treball, el dolor, els sacrificis, aquest ha estat el meu objectiu. I ara ho he aconseguit, he pujat la muntanya, estic en la cimera ", explica sobre les seves raons per deixar la Fórmula 1.

"Quan vaig guanyar la cursa a Suzuka, des del moment en què la destinació del títol estava en les meves pròpies mans, va començar una gran pressió i vaig començar a pensar en acabar la meva carrera si em convertia en Campió del Món", ha argumentat.

"El diumenge al matí a Abu Dhabi sabia que podria ser la meva última carrera i aquesta sensació va aclarir el meu cap abans de l'inici. Volia gaudir de cada moment d'aquesta experiència, sabent que podria ser l'última vegada i després els llums es van apagar i vaig tenir les 55 voltes més intenses de la meva vida ", ha explicat.

Rosberg es troba a Viena per assistir a la gala de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA).

El corredor assegura que l'esforç per aconseguir el títol i els sacrificis fets tant per ell com la seva família van fer que decidís renunciar. "Aquesta temporada, us explico, ha estat molt dura. Em vaig esforçar com un boig en cada aspecte després de la frustració dels dos últims anys. Això va elevar la meva motivació fins a nivells sense precedents. I per descomptat, va tenir un impacte en els quals més vull, ha estat un veritable esforç familiar de sacrifici ", ha relatat.

"L'única cosa que fa que aquesta decisió sigui d'alguna manera difícil per a mi és perquè poso a la meva família esportiva en una difícil situació, però Toto ho va entendre", ha dit Rosberg sobre el seu equip. "Ell va saber immediatament que estava completament convençut i això em va tranquil·litzar. El meu major assoliment, que sempre em enorgullecerá, és haver guanyat el campionat mundial amb aquest increïble equip de persones", ha apuntat.

"Segueixo al meu cor. Se sent un ben", ha manifestat Rosberg en declaracions a un grup de periodistes, segons informa avui l'agència de notícies austríaca APA.

"És molt fàcil. He aconseguit el que volia aconseguir", ha afegit el corredor alemany, qui així mateix ha assegurat que no té prou motivació com per seguir competint després de guanyar el campionat. "El meu següent pas és ser pare i espòs", va afirmar Rosberg, guanyador de 23 grans premis i fill del finlandès Keke Rosberg, campió de Fórmula 1 el 1982. "Ara, només sóc aquí per gaudir del moment. Hi ha temps per gaudir les pròximes setmanes, reflexionar sobre la temporada i gaudir de cada experiència. Després d'això començo una nova etapa en la vida i veuré el que té reservat per a mi", ha conclòs .

tracking