reportatge

Jorge Lorenzo inaugura el Museu de campions

Jorge Lorenzo era ahir un nen amb sabates noves. Se’l veia feliç perquè el World Champions by 99, el seu museu, obria portes. 400 metres quadrats dedicats a campions de MotoGP i Fórmula 1. I amb ell, el campió 12+1, Ángel Nieto, que el va acompanyar a l’estrena.

Jorge Lorenzo inaugura el museu de campionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo va tenir una tarda atrafegada. El cinc vegades campió del món de motociclisme (dos en la categoria de 250 cc i tres en MotoGP) va atendre primer els nombrosos mitjans de comunicació que volien conèixer el World Champions, el museu que recull una trentena de peces del centenar que el mallorquí ha col·leccionat en els últims quatre anys. Lorenzo va fer de guia de l’exposició i va enumerar els objectes que ha recollit de figures del motociclisme i la Fórmula 1. “Els més difícils d’aconseguir? La granota de Barry Sheene, que vaig trigar dos anys a tenir, i el casc d’Ayrton Senna”, confessava un Lorenzo que va comptar a la inauguració amb la presència d’Ángel Nieto, el 12+1 vegades campió del món espanyol. D’ell no hi ha cap peça. I la raó és clara, segons va explicar al Diari. “Jorge m’ha demanat una granota, però jo tinc un museu a Madrid i treure coses d’allà és complicat. Algun dia li deixaré alguna cosa prestada”, assegurava Nieto. Lorenzo no va deixar escapar l’oportunitat a la presentació de tirar-li de nou la canya: “Tant de bo algun dia em deixis la teva granota i siguis l’únic pilot no de 500 cc o MotoGP que hi ha al museu.” La granota d’un altre dels mites, Giacomo Agostini, el campió de motociclisme amb més títols, ja forma part de la col·lecció personal de Lorenzo. “Em va fer anar a Bergamo, a casa seva, i vaig conduir quatre hores des de Lugano per tenir-la”, explicava el pilot.

Les dues joies de la corona

Si hi ha dues peces al museu que són les ninetes dels ulls de Lorenzo aquestes són el casc de Senna, pel qual sentia una gran devoció i té exposada l’equipació sencera, i la Yamaha M1 amb la qual va conquerir a València l’últim títol mundial de MotoGP, l’any 2015. No hi falta tampoc el trofeu de campió d’aquell any.

El World Champions, que Lorenzo ha impulsat juntament amb Pyrénées Andorra, rendeix tribut als grans campions de la història de Fórmula 1 i MotoGP i hi ha material (cascos, granotes, guants, botes) de figures com Sheene, Wayne Rainey, Freddie Spencer o els actuals Valentino Rossi i Marc Márquez, entre els motociclistes, i peces de pilots d’F-1 com Graham Hill, Gilles Villeneuve, James Hunt, Nelson Piquet, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton o Michael Schumacher, que té un espai de culte, amb l’equipació sencera de l’heptacampió del món. Com no podia ser d’una altra manera, Lorenzo també té el seu racó particular en els 150 metres quadrats del museu. Entre les granotes que hi exposa n’hi ha una del 1998, en el seu primer any en el món de la velocitat, a la Copa Aprilia, de talla mini. I nou cascos “especials”.

El museu es complementa a la planta baixa amb un sports bar, amb les cambreres abillades amb granota, i una zona per comprar marxandatge del 99 i d’altres pilots i marques. L’entrada costarà 10 euros i estarà obert des d’avui a partir del migdia fins a les onze de la nit. Els caps de setmana l’horari s’ampliarà fins a les tres de la matinada, amb sessions de DJ incloses. Un dels atractius seran els dos simuladors, un de moto i un altre de Fórmula 1, que faran les delícies dels visitants.

Inauguració oficial

Després d’atendre la premsa, Lorenzo va exercir d’amfitrió a les autoritats, entre les quals el ministre de Turisme, Francesc Camp, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb qui va tallar la cinta commemorativa de la inauguració, a la qual no hi va faltar gent de les motos com els residents Rubèn Xaus i Aleix Espargaró. Els dos van gaudir de la gran passió de Lorenzo, passió que vol seguir conreant. És un vici. Com la velocitat.

Jorge Lorenzo inaugura el museu de campions

tracking