Tennis

Andorra afrontarà la Copa Davis a Bulgària l'abril vinent

La federació contactarà amb els integrants de l’any passat per saber-ne les intencions, però la participació és segura

Andorra afrontarà la Copa Davis a Bulgària l'abril vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra competirà en la propera Copa Davis, que arrencarà a Bulgària el 5 d’abril del 2017. La Federació Andorrana de Tennis (FAT) treballa ara per conformar un equip. “Encara no sabem amb qui anirem, la setmana que ve hem de posar-nos en contacte amb els integrants de l’any passat per saber com estan i si volen tornar-hi a participar”, va explicar el director tècnic de la FAT, Òscar Pons. El que és segur és la participació del Principat al grup III d’aquesta competició. “Hi anirem segur, sigui amb qui sigui, perquè hi estem apuntats, ho vam fer l’any passat, i perquè la Federació Internacional de Tennis (ITF), amb el nou president, permet que els membres hi participin a cost zero”, va subratllar Pons.

La federació es posarà mans a l’obra ja la setmana que ve, atès que amb els moviments pels comicis a la presidència dels dar­rers dies la Copa Davis va passar a un segon pla. Ara cal veure quina és la intenció dels integrants de l’any passat (Laurent Recouderc, Jean-Baptiste Poux i Èric Cervós). “Em consta que el Jean-Baptiste i el Laurent han fet un pas enrere pel que fa a la participació en tornejos, no sé si en tenen ganes”, va indicar el director tècnic, qui també va recordar que l’any vinent tindran lloc els Jocs dels Petits Estats a San Marino (final de maig) i això pot afectar la participació a la Copa Davis. “En funció de l’equip que fem ens marcarem uns objectius o uns altres”, va sentenciar Pons. En l’edició passada el conjunt que representava el país va acabar onzè.

Setze equips

La Davis 2017 es disputarà a Sozopol (Bulgària), en pista dura, i el grup III, on hi ha Andorra, comptarà amb 16 equips (un més que a l’última edició). Els dos favorits, en principi, seran Bulgària (amfitriona) i Luxemburg, que han descendit del grup II i són a priori els conjunts amb més nivell. En total hi haurà 4 grups i el primer de cadascun es jugaran les dues places d’ascens.

tracking