Bàsquet

Jelinek veu el partit davant de l'Estudiantes com a punt d'inflexió

El txec creu que és vital guanyar el pròxim desplaçament si no volen despenjar-se a la classificació

Jelinek veu el partit davant de l'Estudiantes com a punt d'inflexióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jugador del MoraBanc David Jelinek veu en el partit de diumenge a la pista de l’Estudiantes un punt d’inflexió. “Si guanyem ens mantindrem a dalt i ens donarà tranquil·litat, i si perdem, atès que el següent partit és a casa contra el Barça, la situació pot ser molt diferent”, va detallar el txec. Un futur distint, ja que en cas de der­rota els andorrans podrien despenjar-se a la classificació i allu-­nyar-se així del somni de la Copa del Rei. Ara mateix són setens amb el mateix balanç (sis victòries i tres derrotes) que el quart, cinquè i sisè. L’aler, després de cinc temporades i mitja a l’ACB, creu que “aquests són els enfrontaments que s’han de guanyar perquè marcaran la diferència al final de la temporada per saber on ens situem”. Ahir van començar a preparar el duel de diumenge al Palacio de los Deportes de Madrid i l’objectiu, segons Jelinek, és clar: “Anem a la pista de l’Estudiantes a intentar guanyar per poder mantenir-nos a dalt i així aconseguir tot allò que ens agradaria.”

El rival, l’Estudiantes, és desè i tot fa preveure un duel amb unes condicions atmosfèriques semblants a les del Fernando Martín. “És una segona oportunitat a domicili. Ens enfrontarem a un equip semblant, sobretot per la situació. Esperem que acabi millor”, va subratllar l’exterior.

En l’àmbit personal, després de ser en els dos primers partits el màxim anotador dels andorrans, el txec ha baixat els seus registres. “Són situacions que es donen durant la temporada, en els darrers partits els tirs no entren. Espero que això es reverteixi”, va relatar el jugador.

SHERMADINI I ALBICY, DESTACATS ALS RÀNQUINGS DE L'ACB

Andrew Albicy i Giorgi Shermadini són dos noms recur­rents als rànquings de l’ACB, sobretot el del georgià. Shermadini és el sisè millor jugador de la lliga amb una valoració mitjana de 17,4. Un registre que domina un altre pivot (Ante Tomic, amb 21,6). És el quinzè màxim encistellador de la competició amb una mitjana de 13 punts per partit. En l’apartat rebotador és cinquè amb 60 en 9 partits (13 en el darrer duel). És segon en esmaixades (6 en 9 partits), quart en percentatge de tirs lliures 37 de 49 (75,51% d’encert), i cinquè en faltes rebudes, 44 en total (4,89 per partit). Andrew Albicy continua liderant l’apartat d’assistències, amb 65 en 9 partits, i el de recuperacions, amb 19.

tracking