Atletisme

Sanza signa un destacat quinzè lloc a la Jean Bouin

Dayane Huerta va finalitzar onzena a la cursa femenina, mentre que Pol Moya va acabar segon en categoria promesa

Sanza signa un destacat quinzè lloc a la Jean BouinFacebook

Marcos Sanza va participar diumenge en la 93a edició de la clàssica Jean Bouin, a Barcelona, completant una gran cursa que el va portar a la quinzena posició elit, amb un temps de 32’45’’. El vencedor de la prova, de 9.900 metres, va ser l’eritreu Yemane Haileselassie, amb un temps de 30’24’’. Segon es va classificar Toni Abadia (30’35’’) i el podi el va completar Titus Kipjumba Mbishei, amb un temps de 30’37’’. Sanza, que la setmana passada havia estat 58è al cros d’Atapuerca, el millor del món d’aquesta modalitat, va explicar que la Jean Bouin havia estat “una cursa lenta en línies generals. Vaig anar al capdavant a la primera volta i a partir de la segona el ritme va augmentar i els africans es van situar al davant”.

Després de la cursa barcelonina Sanza es vol centrar en la temporada de cros, amb l’objectiu de participar en el Campionat d’Espanya, al febrer o al març, i abans correrà una mitja marató “amb la intenció de fer un bon registre i després del Campionat d’Espa­nya, a pensar en els Jocs de San Marino. M’agradaria córrer una marató l’any vinent, però és complicat perquè em falta temps per entrenar”. La propera cursa per a Sanza arribarà el cap de setmana vinent, tot i que encara no ha decidit si correrà el cros de Granollers o prendrà part en el cros de la Constitució, a Aranda de Duero (Burgos).

A banda de Sanza, el CAVA va estar representat a la Jean Bouin per Dayane Huerta, que va completar la cursa elit en l’onzena posició, amb un temps de 25’56’’. La portuguesa Inés Monteiro no va tenir rival en els 6,6 quilòmetres de què constava el recorregut i es va imposar amb autoritat, amb una marca de 22’59’’, per davant de la marroquina Salima Charki (23’37’’) i de l’atleta local Judit Pla (23’36’’).

Dos top-10 promeses

La mateixa distància van córrer en la categoria promesa, on va sobresortir Pol Moya, que va ocupar la segona plaça del podi. L’andorrà va cobrir la cursa en 23 minuts exactes, mentre que el primer. Yousef Fateh, hi va invertir 22’14’’. Marc Bessa, també del CAVA, va finalitzar en sisena posició, amb un temps de 24’53’’.