ACB Lliga endesa

Sense concessions

El MoraBanc Andorra visita la pista del Fuenlabrada, on ha d’aprofitar les necessitats d’un rival que és penúltim i que ve de tres derrotes consecutives

Sense concessions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense concessions. Aquesta és la mentalitat amb la qual ha de saltar a la pista del Fernando Martín avui (12.30 hores) el MoraBanc Andorra en la desena jornada de lliga, que l’enfronta al Montakit Fuenlabrada. Els andor­rans no poden donar ales a un rival que arriba amb la necessitat imperiosa de guanyar, ara mateix és penúltim, en zona de descens, amb 2 triomfs i 7 derrotes. I és més, necessita capgirar la dinàmica negativa de tres derrotes consecutives, dues a la lliga (Tec­nyconta Saragossa i Iberostar Tenerife) més la d’Eurocup de dimecres passat contra el Khimki rus. En l’àmbit personal, el duel d’avui a terres madrilenyes presenta un doble al·licient per al conjunt del Principat. D’una banda, si guanya al Fernando Martín ho faria en una pista on, des del retorn a l’ACB, la temporada 2014-2015, no ha aconseguit imposar-se en les dues visites que ha fet. De l’altre, un triomf suposaria la millor arrencada de l’equip a la seva història a la competició. De moment, però, amb 6 victòries i 2 derrotes ha igualat l’inici del Festina Andorra de la temporada 1993-1994.

Avui es perfila imprescindible sortir a mossegar per posar terra pel mig ben d’hora, situació que enfonsaria els madrilenys, que no passen precisament pel seu millor moment, tot i que a casa mostren una intensitat i una consistència que no es reflecteixen a domicili. “El Fuenlabrada, per l’equip que té, està cridat a estar més amunt que ara a la classificació i visitem una pista molt dura perquè aquest club sempre s’ha caracteritzat per ser molt fort a casa”, va argumentar Joan Peñar­roya en la roda de premsa prèvia al duel d’avui. El tècnic egarenc sap que això comporta més perillositat del rival, ja que “llegint declaracions d’aquesta setmana queda clar que ells, tot i les dates en les quals estem, enfoquen el partit com una final i per nosaltres és un partit important per exhibir la nostra maduresa”, va acabar recalcant Peñarroya.

El tècnic rival, Jota Cuspinera, es va desfer en elogis cap al MoraBanc a la prèvia. “Ha fet una molt bona plantilla, va quart i arriba amb un bon estat d’ànim atesa la seva posició a la classificació, i ha demostrat que pot treure endavant partits difícils. Així que és doblement perillós”, va resumir Cuspineda. El Montakit Fuenlabrada no podrà comptar avui amb Marko Popovic, que pateix un trencament fibril·lar als isquiotibials, però torna Blagota Sekulic un mes després de la lesió que va patir.

PISTA DIFÍCIL

Presa de contacte amb el Fernando Martín abans del duel

FUENLABRADA. La plantilla del primer equip del MoraBanc es va exercitar ahir a la tarda al pavelló Fernando Martín, en l’única sessió abans de l’enfrontament. Els onze efectius de l’expedició tricolor que s’han desplaçat a la ciutat van poder prendre la mida d’una de les pistes que se’ls resisteix des del retorn a l’ACB, ja que mai han guanyat al camp del Fuenlabrada. Joan Peñarroya pot gaudir de la plantilla completa, només Nacho Martín arrossega petits problemes al turmell que no li impediran avui saltar a la pintura.

tracking