Ciclisme

'Purito' Rodríguez no sap si tornarà a competir

Joaquim Rodríguez mostra ganes de tornar a competir, però només ho fara si està al cent per cent del seu rendiment i amb el vistiplau del Bahrain-Mérida

'Purito' Rodríguez no sap si tornarà a competirFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez va deixar atònit el món del ciclisme quan el 20 d’octubre passat anunciava que fitxava pel Bahrain-Mérida, només unes setmanes després de fer públic que deixava la competició. Ràpidament, abans que les especulacions anessin a més, el mateix resident va puntualitzar que no assegurava que tornés a posar-se un dorsal per córrer en curses. Només en cas de trobar-se al 100% de forma tornarà a competir. En aquest sentit, el seu nou equip s’ha mostrat flexible des de l’inici, fet que va convèncer el Purito. Tot i això, el Bahrain-Mérida també haurà de donar el vistiplau a la tornada del ciclista, segons explica ell mateix. “Ara per ara, l’únic objectiu que tinc és tornar a estar al 100% i no només que jo m’ho noti, sinó que l'equip ho vegi perquè ells tampoc volen que corri si no estic en la millor forma”, afirma el Purito.

De moment, però, no té clar si creu que podrà arribar a tenir aquest punt de forma que està buscant. “Anem a poc a poc”, indica. Al desembre es concentrarà amb l’equip a Croàcia, on realitzarà una prova per començar a avaluar quin és el seu estat de forma. “Allà analitzarem com estic. Ja es veurà si podré tornar al meu 100%, però a mi m’encantaria”, exposa Rodríguez. I quan voldria tornar el Purito a competir? “Si les proves surten bé i estic com hauria d’estar, començaria ja a principi de temporada, el gener mateix. A Dubai o on sigui”, explica el resident al Principat, que recorda que de moment no es planteja seriosament cap cita del calendari ja que “el que més ens preocupa és agafar el ritme”.

En cas de no assolir el 100% de forma, el Purito pensa en la possibilitat de fer curses de BTT per “gaudir-les”. De fet, ha encarat molts entrenaments els passats dies a fer bicicleta de muntanya. “Les vegades que hi he anat sempre ha acabat amb alguna caiguda”, lamenta, i hi afegeix que “quan vaig signar amb l’equip estava parlat que si no estava al 100% intentaria mantenir-me en el món de l’esport d’una manera més relaxada. També vull gaudir del BTT i el ciclisme”.

Sobre el Bahrain-Mérida, el Purito mostra el convenciment que podrà fer grans coses en el seu primer any. “Només s’ha de veure els corredors. Pocs equips que parteixen de zero tenen tanta qualitat. No es notarà que és un equip nou”, comenta, recordant que la qualitat de Ion Izaguirre o Vincenzo Nibali, entre altres, permetrà tenir un nivell suficientment potent per ser competitius a la màxima categoria UCI.

Inici a Austràlia de Chaves

Per altra banda, un altre ciclista resident, Esteban Chaves, ja s’ha fixat les primeres proves de la temporada vinent. Seran a Austràlia, on disputarà el Tour Down Under (14-22 de gener), la Cadel Evans Great Ocean Road Race (29 de gener) i el Herald Sun Tour (1-5 febrer). D’aquesta manera, el colombià començarà el curs al gener per primera vegada en la seva jove carrera i també s’estrenarà en terres australianes.

GERARD RIART I EMILI PÉREZ ENCAMPÇALEN LES CANDIDATURES DE LES ELECCIONS A LA FEDERACIÓ

La Federació Andorrana de Ciclisme es prepara per celebrar eleccions. Dilluns passat es van presentar les dues candidatures entre les quals els votants hauran d’escollir el dia 15 de desembre vinent, data marcada per als comicis. Una llista està encapçalada per l’actual president de l’organisme, Gerard Riart, de l’Agrupació Ciclista Andorrana, mentre que n’hi ha una altra, encapçalada per Emili Pérez, representant de l’Sprint Club Andorra.

Pel que fa a la candidatura continuista de Riart, hi ha una sèrie de canvis. L’actual tresorer, Ivan Vila, ocupa el càrrec de vicepresident a la llista, mentre que Joan Elsen, vocal a la junta actualment, passa al càrrec de tresorer. La resta de la candidatura de l’ACA la conformen David Albós, que es manté com a secretari, Miquel Àngel Garcia, Douglas Pate, Albert Gómez, Joan Munné i Alex Bellera, tots com a vocals.

Per part de la candidatura de l’Sprint Club de Pérez, Joan Delgado ocupa el lloc de vicepresident, Xavi Mora el de secretari, Franc Álvarez el de tresorer i Ricard Ferreira tanca la llista com a vocal.

tracking