Olímpisme

Mínimes exigents en alguns esports per a San Marino 2017

El COA marca objectius difícils d’assolir per al ciclisme, el tir amb arc i la petanca

Mínimes exigents en alguns esports per a San Marino 2017ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa tot just una setmana, el Comitè Olímpic Andorrà (COA) va fer públiques les mínimes per poder assistir als Jocs dels Petits de San Marino del 2017. Dels onze esports que poden ser representats de cara a la cita que tindrà lloc del 29 de maig al 3 de juny, n’hi ha tres que segons els objectius marcats per l’organisme tindran moltes dificultats per anar-hi. Són el ciclisme, el tir amb arc i la petanca. En els tres casos la mínima per poder tenir representants és assolir un podi al Campionat de Catalunya Absolut o similar a Espanya o França.

“Si apliquem aquest criteri, no hi aniria ningú”, explicava el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, que tot i això afegia que es reunirà amb el COA per proposar portar nou corredors esperant que hi hagi flexibilitat respecte d’aquesta mínima. “Tenim opcions de medalla”, afegia. En el mateix sentit s’expressava el president de la Federació Andorrana de Tir amb Arc, Àlex Jerez, a qui se li afegeix la dificultat que no hi ha federats en la disciplina en la qual es competeix als Jocs, la de l’arc corbat. “Si hi ha aquests objectius ho tenim molt difícil”, explicava. Freddy Breton, dirigent de la Federació Andorrana de Petanca, es mostrava desconcertat quant a l’objectiu. “No crec que sigui possible que hi anem si no són flexibles”, indicava el president de la FAP, que espera poder conversar amb el COA respecte a les mínimes.

Per altra banda, el tennis taula té pràcticament descartat poder anar a San Marino. El motiu no és la mínima exigida sinó la manca de jugadors amb el nivell per a la competició. Amb el pas enrere de Patrick Rodríguez i Ferran Diaz, els joves Xavi Martínez i Emili Asensio seran els relleus, malgrat que encara és aviat. “Els volem protegir”, assegurava el president de la Federació Andorrana de Tennis Taula, Lluís Rovira.

Per altra banda, hi ha un altre grup d’esports en què les mínimes marcades són exigents però estan dins l’abast dels esportistes. Per exemple, la natació, que té la intenció de tenir una delegació amb cinc nedadors. “Són mínimes difícil, però entenem que les han fet per lluitar per les medalles”, indicava el director tècnic de la FAN, Sergio Rayo. En aquest grup també hi és el judo. “No són marques senzilles però han de ser exigents. Crec que hi podrem arribar”, assenyalava el director tècnic de la Federació Andorrana de Judo, Toni Besolí.

Finalment, hi ha un quart grup en què s’hi troben el vòlei platja, el bàsquet, el tir, l’atletisme i el tennis que tenen les mínimes encarades o completament assegurades, malgrat que encara falta especificar la representació. En el cas del vòlei platja, miraran de portar una parella femenina a més de la masculina. Els esportistes que encara no tenen les mínimes assolides tenen fins al 30 d’abril per complir-les.

tracking