handbol

La federació rebrà 48.000 euros de l'Europea en 3 anys

L’acord es va signar al Congrés d’Àustria, i amb una ajuda suplementària del Govern permetrà duplicar el pressupost

La federació rebrà 48.000 euros de l'Europea en 3 anysFAH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació Andorrana d’Handbol, Gerard Pifar­ré, i el vocal de la junta, Josep Besada, van assistir recentment al Congrés de la Federació Europea d’Handbol (EHF) celebrat a Sainkt Wolfgang (Àsutria), d’on van tornar amb un acord “molt important” per a l’entitat. I és que la federació es beneficiarà d’una aportació econòmica de 48.000 els propers tres anys (16.000 cada any) dins l’anomenat Smart Programme de l’EHF per promocionar l’handbol al país amb diverses accions. La signatura de l’acord es va fer amb el president sortint, el francès Jean Brihault, que a Àustria va ser substituït per Michael Wiederer. Pifarré explicava ahir al Diari que “l’EHF s’ha compromès a pagar aquests diners durant tres anys i el Govern també ens donarà 4.000 euros segons hem parlat per arribar als 20.000 euros que necessitem per tirar endavant aquest projecte”. Aquesta quantitat representa doblar el pressupost actual de la Federació, xifrat en uns 20.000 euros. El projecte inclou apartats com ara la implantació de l’handbol a les escoles, la promoció d’aquest esport, la formació de tècnic i l’assessorament d’especialistes de l’EHF. “L’Smart Programme serveix per desenvolupar l’handbol, fa anys que existeix, però no hi havíem tingut accés fins ara”, raonava Pifarré.

Torneig de països emergents

La selecció d’handbol participarà al juny en la segona edició del Torneig de països emergents, una mena de Mundial B, que va estrenar-se l’any passat a Kosovo. El combinat dirigit per Manel Mañas jugarà a Bulgària i encara es desconeixen els rivals. Aquesta vegada, però, no hi haurà els representants sud-americans.

DOBLE VICTÒRIA DE L'HANDBOL CLUB CONCÒRDIA A LA LLIGA

Bon cap de setmana per als equips de l’Handbol Concòrdia. El sènior masculí va gua-nyar l’Handbol Claret (22-19) en la sisena jornada de Quarta Catalana i ocupa el quart lloc a la classificació, amb 3 victòries i 3 derrotes. El proper rival serà l’Handbol Sant Vicenç, cuer de la categoria, amb només un triomf i cinc desfetes. D’altra banda, el Concòrdia femení va sumar la segona victòria de la temporada, a casa, contra l’Handbol Pardi-nyes. Les andorranes van imposar-se per 18 a 15 i to­talitzen 5 punts al grup A de primera catalana, ocupant la penúltima posició.

tracking