tennis

Junta amb caducitat

Patrick Garcia és nomenat president de la federació a l’assemblea, tot i que el seu mandat serà provisional

Junta amb caducitatSergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patrick Garcia és el nou president de la Federació Andorrana de Tennis. Així ho va certificar ahir l’assemblea celebrada al Centre de Tecnificació d’Ordino, que va servir per posar el punt final a l’etapa de quatre anys de Carles Cervós. Ara bé, la presidència de Garcia és “provisional”, segons es va explicar ahir des de la llista guanyadora. La raó no és altra que Àlex de Santiago, el candidat a presidir la federació que promovia Mario Molias des del GAEE (Grup d’Amics d’Escaldes-Engordany), no compleix un dels requisits que marquen els estatuts de la federació per optar al càrrec en no tenir llicència federativa amb un any de vigència.

Davant d’aquesta tessitura es va arribar a l’acord que Patrick Garcia agafaria la presidència fins que la junta reformi els estatuts per acabar amb aquesta trava i per adaptar-los a la llei de l’esport i les modificacions que se’n faran. D’aquesta manera, un cop fets els canvis, Garcia deixarà de ser el president en una nova assemblea, passarà a ser vocal i serà rellevat per De Santiago, que actualment és vicepresident. Mario Molias, ara vocal, ascendirà a vicepresident. La resta de la junta, ja avançada pel Diari i formada per Félix Carrillo, María José Bartolomé, François Garcia, Àxel Rabanal i Arnau Fríguls, mantindrà els càrrecs.

“Des del GAEE, amb majoria de vots a l’assemblea, vam decidir fer una candidatura i des del primer dia vaig anar a buscar l’Àlex de Santiago per ser president però segons els estatuts no era possible i he d’agrair al Patrick que hagi fet el pas de presidir la federació fins que aquests no es canviïn”, va indicar Mario Molias.

Garcia, que té un projecte per crear un nou club de tennis i pàdel a la Borda Mateu de Santa Coloma, va assegurar que “la junta que ha sortit de l’assemblea és provisional, però estatutàriament correcta. Properament en una nova assemblea presentarem la modificació dels estatuts per modernitzar-los i farem el canvi de president”. Garcia va explicar que la intenció que tenen és “canviar la política esportiva” de la federació, i per això han presentat “una candidatura amb gent molt vinculada al tennis i sense que hi hagués cap pare vinculat amb fills tennistes. La intenció és treballar per tot el tennis, no per alguns”.

Àlex de Santiago, que va ser durant vuit anys president del Tennis Santa Coloma, assegurava ahir que “vull ser el president de consens i que sumem tots, sense excloure a ningú. Volem portar una direcció diferent a la que hi ha hagut fins ara. En aquest sentit volem anar de la mà d’un gran país que ens recolzi i per això treballaré de seguida per reunir-nos amb aquesta gent, que ens ajudi i que ens assessori”. De Santiago va afegir que la seva futura junta vol “consolidar el que hi ha, millorant el millorable i que sigui un projecte que enganxi a la gent, amb una piràmide esportiva ben definida. Tenim un projecte que hem treballat i que ja explicarem”.

EL SERRADELLS ESTRENA PISTA DE TERRA

Les instal·lacions del Pàdel Ser­radells compten amb una nova pista, en aquest cas de terra batuda, per a la pràctica del tennis. El nou espai, descobert, sorgeix de l’acord de col·laboració al qual ha arribat el club amb l’Escola de tennis de Jean-Baptiste Poux, que serà la principal beneficiària de la instal·lació. Aquesta és la primera pista de terra que obre portes al país, superfície reina als països veïns, especialment a Espanya. Poux compta també a l’escola amb el suport de Laurent Recouderc, or amb Andor­ra als darrers Jocs dels Petits Estats.

A la pista de terra dels Serradells se sumaran els mesos vinents les cinc que preveu habilitar el complex Principadel, ubicades a les instal·lacions de Santa Coloma. El fet diferencial d’aquestes és que seran a cobert, per la qual cosa es garanteix una major utilització. Andorra passarà d’aquesta manera de no tenir pista de ter­ra batuda a disposar-ne de mitja dotzena.

tracking