reportatge

Camins de neu abans de les pistes de sorra del Dakar

Cristian España, Nani Roma i Xevi Pons tanquen la presentació del Dakar a Andor­ra provant els vehicles al Circuit del Pas de la Casa i per camins de neu abans de tornar als entrenaments amb sorra i preparar-se per al ral·li més dur del món.

Camins de neu abans de les pistes de sorra del DakarAVINTIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nani Roma, Xevi Pons i Cristian España van fer un pas previ per la neu d’Andorra ahir abans d’endinsar-se novament al desert. Els tres pilots que estaran presents el proper 2 de gener a l’Asunción per prendre la sortida del ral·li més dur del món, el Dakar, van combinar els actes amb els aficionats i amb els patrocinadors. Al matí, van ser al Circuit del Pas de la Casa, on van fer rodar els seus respectius vehicles. Aviat, els revolts del traçat andorrà se’ls va fer petits i van sortir a fer camins de neu per la munta-nya. Amb rodes de claus, Roma i Pons van posar a prova els Toyota sobre un terreny diferent al qual estan preparats i España també es va atrevir a circular amb la KTM pels camins de neu. A la tarda, van anar a la Plaça de la Rotonda per parlar i fer-se fotos amb els aficionats i curiosos que es van apropar a veure els vehicles exposats i els pilots.

D’aquesta manera van tancar els actes que han portat els pilots al Principat durant dos dies en els quals han presentat als patrocinadors i aficionats quin serà el seu projecte de cara a aquesta nova edició del Dakar. “Sempre que venim a Andorra estem molt bé. Amb aquests actes compartim experiències amb els patrocinadors i amics, que poden pujar al cotxe amb nosaltres i veure-ho de primera mà. També és una promoció per al país i tothom guanya amb aquestes activitats. Ha estat un dia divertit i agradable”, assenyalava Roma en finalitzar la jornada. També Pons destacava la diversió del dia i explicava que “ha estat una experiència maca amb la neu, tot i que els cotxes estan pensats pel desert i la sorra”. Per la seva part, España agraïa el suport que ha rebut fins al moment per totes les parts, especialment aquests dos dies. “He notat molt el suport moral per aquest segon Dakar i això és bonic. Espero que els pugui respondre amb l’arribada a Buenos Aires”, exposava el pilot de KTM, que afegia que fer els actes amb l’equip, Roma i Pons al Principat “és especial per a mi”.

L’andorrà també va poder rebre consells dels companys i experimentats en el Dakar, especialment pel que fa al cas de l’expilot de Mini. “Ja coneix una mica la cursa i li serà més fàcil perquè la primera vegada és tot molt nou i complicat. Li aconsello sobretot que gaudeixi, que vagi amb tranquil·litat perquè és una cursa llarga i que s’ho passi bé”, comentava Roma. També Pons feia èmfasi en la calma per aconsellar España: “Jo li diria que s’ho agafi amb tranquil·litat. Aquest any té una millor moto i té experiència de l’any passat. Que corri, però que faci quilòmetres i sobretot que pugui arribar perquè dóna un plus de cara al futur.” Finalment va rebre el consell del director tècnic del seu equip, Jordi Viladoms, que amb 10 Dakars al seu currículum tenia clar que “l’objectiu principal ha de ser acabar. El meu consell és que no s’ha d’obsessionar perquè és molt complicat, ja que hi ha molta gent que abandona”.

Camins de neu abans de les pistes de sorra del Dakar

tracking