raids

Enganxats al Dakar

Albert Llovera anuncia que correrà per quart any consecutiu el ral·li sud-americà, de nou amb el camió del Bonver Dakar Project

Enganxats al Dakar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera i Cristian España estaran el 2 de gener a la sortida del Dakar 2017, ubicada per primera vegada a Asunción, la capital de Paraguai. Llovera va anunciar ahir que repetirà participació per quart any consecutiu al ral·li i per segona vegada als comandaments d’un camió Tatra de l’equip txec Bonver Dakar Project. Com l’última edició, en què va acabar la cursa tot i confirmar la seva participació pràcticament a última hora, al seu costat estaran l’experimentat copilot belga Charly Gotlib i el mecànic txec Jaromir Martinec. “Un any més no ha estat fàcil arribar fins aquí. Hi ha hagut moments per a tots els gustos, de vegades semblava que ens sobraria la pasta, però a l’hora de la veritat l’ajuda de l’equip Bonver ha estat decisiva per embarcar-nos. On no han arribat els patrocinadors ho ha fet l’equip. Estan molt contents amb mi i tenien ganes que continués amb ells”, explicava Llovera, ja centrat en la logística que necessitarà a Sud-amèrica.

L’andorrà afrontarà el quart Dakar consecutiu amb més preparació que l’última edició. Per això es mostra més ambiciós quant a la seva participació. “Intentarem fotre-li una mica més de canya. Però el Dakar és molt traïdor, ja se sap. L’any passat vaig arribar pràcticament en pilotes a la sortida, i ara ja tenim quilòmetres al darrere. Amb l’equip hem fet dos test al Marroc i un altre a Eslovàquia, en unes pistes militars amb molta sorra. El camió és el mateix que el de l’any passat, tot revisat, amb el seient nou i els comandaments que van una mica més suaus”, explicava.

Llovera estarà la setmana vinent a la presentació de la prova a París (dimecres 23) i dies més tard els vehicles han de superar les verificacions tècniques a Le Havre (França) prèvies al trasllat del material cap a Sud-amèrica. “Potser podrem passar el Nadal a casa, però els dies 27, 28 i 29 de desembre hem de recuperar el material a Buenos Aires i d’allí cap a Asunción per carretera”, comentava Llovera, que té com a objectiu tornar a completar el raid, que s’acabarà a Buenos Aires el 14 de gener, després de passar per Paraguai, Bolívia, on l’alçada serà un factor determinant per a pilots i mecànics, i l’Argentina, on l’excampió en motos Marc Coma, el nou dissenyador de la cursa, ha previst canvis per augmentar la dificultat.

Cristian España arriba al Dakar 2017 més preparat que l’any passat –ha fet uns 2.000 quilòmetres amb la moto i té més coneixements en navegació– i igual de motivat per arribar a la meta de Buenos Aires. El pilot coincideix que “el veritable Dakar començarà a Bolívia, la segona setmana. La gent ja va cansada, la moto tocadeta i serà quan comenci la duresa”. L’andorrà afronta la segona participació amb una KTM i formant part de l’equip que gestiona Juan Manuel González, Pedregá. “Ell veu que sóc un pilot per acabar el Dakar i vol que acabi. Vaig molt confiat en aquest equip i crec que he fet una bona elecció”. Aquesta tria li permetrà, per exemple, dormir en un camió, handicap que va patir l’any passat. “Aquest detall és molt important per a mi perquè en les poques hores que podré dormir podré agafar forces i sortir a l’etapa amb garanties”, raonava España, que avui farà una presentació d’altura a la Rotonda d’Andorra la Vella (17 h) juntament amb un campió del Dakar com Nani Roma i el pilot Xevi Pons, que portaran els cotxes.

Al marge de Llovera i España, el Dakar 2017 comptarà amb tres representants més del país. Amb la màxima ambició i la intenció de lluitar pel podi sortiran els residents Cyril Despres i David Castera amb el nou Peugeot 3008 DKR i amb aspiracions més modestes repetirà el dakarià per excel·lència, Jordi Ginesta, amb el seu camió de l’equip Boucou, i Andreu Cachafeiro, que buscarà arribar a Buenos Aires amb el bugui Yamaha de l’equip Trivimon, amb Guifré Pujol de company.

tracking