Raids

Albert Llovera torna al Dakar

El pilot participarà per quart any consecutiu al raid més dur del món

Albert LloveraPetr Lusk

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera ha confirmat que participarà per quart any consecutiu al Dakar. El pilot serà al raid més dur del món amb el suport de l'equip txecBonver Dakar Project. Es desplaçarà a finals de desembre a l'Amèrica del Sud per iniciar els preliminars de la prova, segons ha explicat en un comunicat.

L'andorrà comptarà amb la mateixa estructura humana de la passada edició. Al seu costat, a l’habitacle del camió Tatra Jamail hi haurà l’experimentat copilot belga Charly Gotlib i el tècnic de la marca txeca Jaromir Martinec. La preparació del Tatra i la revisió de la mecànica als parcs d’assistència serà a càrrec dels tècnics de Bonver Dakar Project.

Una vegada superada la fase de completar el pressupost Llovera podrà començar a preparar la cita purament esportiva: "Un any més, no ha estat fàcil arribar fins aquí. Hi ha hagut moments per a tots els gustos, de vegades semblava que ens 'sobraria' la pasta però a l’hora de la veritat l’ajuda de l’equip, Bonver Dakar Project, ha estat decisiva per embarcar-nos i poder pensar únicament a preparar-nos físicament i anar pensant en tots els passos que hem de seguir abans de començar el viatge cap al continent americà", ha declarat Llovera.

Falta més d’un mes, sembla molt temps però en realitat Llovera ens desmenteix aquesta sensació: "Cal tenir en compte que el proper dia 23 hi ha la presentació a París, els dies següents s’embarquen els vehicles a l’Havre (França), on cal passar unes verificacions tècniques prèvies. Potser podrem passar el Nadal a casa però els dies 27, 28 i 29 de desembre cal recuperar el material a Buenos Aires i de la capital argentina a Asunción per carretera. Cal veure com ho organitzem".

El Dakar donarà el tret de sortida el 2 de gener a Asunción, la capital de Paraguai, que acollirà per primera vegada la prova. Bolívia i l’Argentina seran els altres països pels que passarà la caravana dakariana, que buscarà arribar a la meta el 14 de gener. Per part andorrana, a banda de Llovera hi competiran Cristian España, en moto, Cyril Despres, cinc cops vencedor en motos i que per segon any portarà un Peugeot amb opcions de podi, i Andreu Cachafeiro, que conduirà un bugui Yamaha. Sense oblidar Jordi Ginesta.

tracking