Esquí de fons

Ireneu Esteve es fixa el Mundial sub-23

L’altra integrant de l’equip nacional, Carola Vila, aspira a millorar a Europa

Ireneu Esteve es fixa el Mundial sub-23ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip nacional d’esquí de fons, que tindrà una temporada més dos representants en les figures d’Ireneu Esteve i Carola Vila, enceta a final d’aquest mes una nova temporada amb objectius ben definits. Encara els resta un stage més a Itàlia per arrodonir una pretemporada que s’ha desenvolupat majoritàriament al país. La temporada pròpiament dita, però, donarà el tret de sortida el 27 de novembre amb la primera prova FIS a Santa Caterina (Itàlia).

Esteve, que enguany passa de categoria júnior a sènior, s’ha marcat com a fita prioritària prosperar a Europa i participar en el Mundial sub-23, que tindrà lloc als Estats Units del 30 de gener al 5 de febrer. Classificar-se per competir-hi és “una obligació”, segons va expressar l’entrenador d’aquesta disciplina de la federació, Joan Erola, i per això “cal un Top 15 a Europa”, va advertir. El salt de categoria no l’espanta. “Hi haurà més participants i més nivell, però fins que no hi sigui no sabrem amb què ens trobarem i on estem nosaltres”, va dir l’esquiador. La participació en la Copa del Món és una opció, tot i que considera que “els resultats a Europa marcaran el futur. Evidentment seria una il·lusió gran, però si no hi anem és perquè no hem de ser-hi”, va sentenciar Esteve.

Vila, que segueix en categoria júnior, vol millorar els resultats de l’any passat a la Copa d’Europa i competir en el Mundial júnior. “Hem fet bona pretemporada, però l’objectiu és millorar a la Copa d’Europa, o estar al mateix nivell, el Mundial júnior està lluny i a més sóc la petita de la categoria”, va assegurar l’esquiadora.

tracking