Reportatge

Per la triple corona

Miguel Lorenzo ja té clar l’objectiu a assolir el 2017. Aconseguir acabar tres de les curses de bicicleta de muntanya més exigents: la TransAndes Challenge, la Cape Epic i la Titan Desert.

Per la triple coronaFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la recta final de 2016, l’andorrà Miguel Lorenzo, que és un assidu de les proves de llarga distància sobre bicicleta de muntanya, ja s’ha proposat nous reptes per al 2017: conquerir la triple corona, és a dir, acabar tres de les curses de bicicleta de muntanya més exigents del món. Concretament la TransAndes Challenge, la Cape Epic i la Titan Desert, sempre acompanyat per Joan Muntaner, amb qui farà tàndem en la modalitat de parelles. “L’objectiu que tenim és acabar-les, són curses molt dures on poden passar mil coses durant el recorregut: un cop de calor, hi pot haver avaries mecàniques, realment pateixes molt”, va explicar l’esportista, que acumula quatre anys d’experiència des que el 2012 fes la seva primera Titan Desert. Des d’aleshores no s’ha perdut cap edició, i ja en porta quatre.

La primera cita del calendari portarà Lorenzo i el seu company a Xile del 23 al 27 de gener, amb la disputa de la novena edició de la TransAndes Challenge, de 350 quilòmetres que es recor­ren en cinc dies. La segona prova és la Cape Epic, del 19 al 26 de març a Sud-àfrica, coneguda com el “Tour de bicicleta de muntanya”, amb 600 parelles que aconsegueixen el bitllet per sorteig. “És la prova més important de totes, molta gent s’ha quedat a fora”, va dir. I la darrera prova és la Titan Desert, del 30 d’abril al 5 de maig al Marroc, per a la qual Lorenzo està creant un equip de sis a vuit esportistes.

L’andorrà ja ha començat amb la preparació física. “S’han de fer moltes hores de bicicleta i de gimnàs, i el problema és el fred que fa a Andorra. S’ha d’entrenar en condicions i en aquestes dates aquí és difícil, així que hauré d’anar bastant a Catalunya. Encara tinc temps, però no estic fent tot el que m’agradaria”, va remarcar Lorenzo.

tracking