350.000 euros per a l'Estadi Nacional

El projecte de pressupost 2017 preveu aquesta partida per reforçar la llum, a demanda de la UEFA

350.000 euros per a l'Estadi NacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de pressupost per a l’any vinent inclou una partida de 350.000 euros, inclosa al ministeri d’Ordenament Territorial, destinada a l’Estadi Nacional. Segons fonts del Govern, aquesta quantitat es destinarà a reforçar la il·luminació del recinte, atenent les exigències de la UEFA, que en els partits internacionals reflectia a l’informe postmatx deficiències en la llum per a la cor­recta realització televisiva. En aquest sentit, i a conseqüència dels avenços televisius com l’alta definició (HD), cada vegada es necessita més potència lumínica, ampliació que reclamava l’organisme internacional. Finalment s’atendrà aquesta demanda amb l’objectiu d’arribar als 2.000 lux, que garantirà la correcta retransmissió (quan es va inaugurar l’Estadi n’hi havia prou amb 1.200 lux). Actualment la instal·lació ha arribat a disposar de 1.400-1.500 lux després de diverses actuacions a les torres.

La forma com es reforçarà la il·luminació per assolir els lux demanats encara s’ha de determinar. Una opció passaria per col·locar pilars extres més petits que els quatre que hi ha en l’actualitat o bé aprofitar la marquesina que protegeix la zona de la tribuna de l’Estadi per situar focus i així augmentar la potència. No es descarta tampoc utilitzar els dos sistemes per aconseguir portar la llum igualment a totes les zones del camp. Cal recordar que els límits del terreny de joc van variar un metre respecte al projecte inicial, situació que va afectar els tirs de càmera de televisió previstos i la consegüent il·luminació.

Aquesta serà l’actuació més important que es farà a l’Estadi Nacional l’any vinent però no l’única. Tal com va informar el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, el mes passat, hi haurà treballs per adequar els espais annexos a la instal·lació, que permetran harmonitzar la seva imatge exterior al gol que dóna a la Baixada del Molí. L’actuació, que costarà uns 50.000 euros, afectarà l’espai on hi havia els antics vestidors de rugbi, la caldera i les antenes d’RTVA. A hores d’ara està obert el termini per a les empreses per presentar les ofertes per a la realització dels treballs de millora.

LA SELECCIÓ FEMENINA JUGARÀ DOS AMISTOSOS A MALTA

La selecció femenina de futbol jugarà dos partits amistosos contra Malta, els dies 22 i 24 de novembre. Els partits serviran per preparar el Preeuropeu de l’any vinent, i suposaran el debut com a seleccionador de José Antonio Martín, que a l’estiu va agafar el relleu a la banqueta de Joan Carles Ruiz. Martín, que amb anterioritat entrenava l’equip aleví masculí de la Federació coneix a la perfecció les jugadores, a la majoria de les quals dirigeix a l’Enfaf Crèdit Andorrà, que juga a primera catalana. El seleccionador no podrà disposar de la millor jugadora de l’equip, Tere Morató, que milita al filial de l’FC Barcelona i està greument lesionada (trencament del lligament creuat del genoll).

Malta és una vella coneguda de la selecció femenina, ja que l’any passat Andorra va jugar allí el primer torneig classificatori per a l’Europeu, amb derrota per 3 a 5 contra les amfitriones. Les Illes Fèroe i Geòrgia van ser els altres rivals.

La federació ja ha inscrit la selecció per al Preeuropeu de l’any vinent, que arribarà el mes d’abril. La UEFA encara no ha fet el sorteig i es desconeix, per tant, on es jugarà. En qualsevol cas l’objectiu de les jugadores andorranes serà competir el màxim contra seleccions amb més experiència a escala internacional.

tracking