TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Ciclisme

La Purito canviarà la cronoescalada per una trobada amb joves ciclistes

La tercera edició se celebrarà el 6 d’agost i el dia previ es farà una trobada entre diverses escoles

La Purito canviarà la cronoescalada per una trobada amb joves ciclistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de la Purito Andorra, Gran Premi Andbank, una cursa cicloturista amb tres recor­reguts (145, 80 i 28 quilòmetres) que organitza el corredor resident amb l’Sprint Club, comptarà amb una novetat. I és que es deixarà de banda la cronoescalada als Cortals d’Encamp, que es va estrenar en l’edició passada, i s’apostarà per dur a terme una trobada entre escoles ciclistes. “L’any passat vam provar per veure com funcionava aquest format de cronoescalada, però l’hem descartat perquè no va tenir l’acceptació que esperàvem, atesa la duresa de la marxa de l’endemà. Molts participants tenien ganes de fer-la, però eren reticents i creiem que no val la pena”, va explicar un dels organitzadors de la Purito Andorra, Àngel Edo. Aquesta tercera edició, que se celebrarà el 6 d’agost, comptarà el dia previ amb una jornada amb activitats per als joves de l’Escola Purito Sprint Club a Andorra, però també per a esportistes d’altres escoles de Catalunya, València o Aragó. Encara, però, no estan definides les activitats que es faran.

La segona Purito va comptar amb 2.300 participants i l’any que ve l’organització espera arribar als 2.500, però és el número màxim, ja que “no s’espera créixer més fins que no es garanteixin les mesures de seguretat”, va relatar Edo. El punt de conflicte es troba en la marxa llarga, concretament en l’aproximació de quinze quilòmetres entre Ordino i Andorra la Vella, ja que els corredors arriben als 70 quilòmetres per hora i no es talla el trànsit en una calçada que compta amb dos carrils per a cada sentit de la marxa. “Es tracta només de tallar un carril en cada sentit i així oferir la plena seguretat als ciclistes. Ens estem reunint amb els agents de la policia per arribar a un acord”, va resumir Edo.

tracking