Tots a judici

De la Mata proposa jutjar Neymar, els seus pares, Bartomeu, Rossell i l’FC Barcelona per corrupció
i estafa

Tots a judici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutge José de la Mata va proposar ahir que fossin jutjats Neymar Jr.; els seus pares; l’actual president de l’FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; l’anterior, Sandro Rosell; i el mateix club, així com el Santos pel fitxatge del brasiler per l’equip blaugrana. D’aquesta manera, el magistrat de l’Audiència Nacional espanyola acordava la transformació en procediment abreujat de la investigació del cas Neymar arran d’una querella interposada per l’empresa DIS.

De la Mata va proposar que fossin jutjats per corrupció entre particulars i estafa impròpia Bartomeu, Rosell i el club, i només pel primer delicte el jugador, els pares i l’empresa N&N. Pel que fa a Odilio Rodrigues Filho, que va actuar com a dirigent del Santos en el traspàs, i el club brasiler, només haurien de ser jutjats pel segon delicte.

Segons explicava el magistrat, el contracte firmat el 2011 pel qual Neymar rebria 40 milions d’euros per fitxar pel Barça en el futur “hauria alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes”. L’escrit hi afegia que “si l’objectiu del contracte era directament alterar el mercat de fitxatges de futbolistes, segons estima la Sala, és raonable pensar que els directius que van intervenir en la firma van ser responsables d’aquesta decisió i conscients de la finalitat il·lícita”, va indicar el jutge.

Pel que fa a la sol·licitud del fiscal per arxivar el cas respecte a Bartomeu, De la Mata insistia que l’actual màxim dirigent del Barça “va tenir perfectes coneixements i va participar en tots els elements que la Sala considera que sustenta existència de delicte”. És a dir, va formar part de la signatura del “contracte il·lícit coneixent que s’infringien els reglaments de la FIFA i contribuint a mantenir el Santos i a DIS en la ignorància absoluta d’aquestes operacions contractuals”.

Resposta del club

Per la seva part, la junta directiva del Barça es va reunir ahir i va tractar la decisió de De la Mata, per la qual interposaran un recurs contra la interlocutòria del jutge. La junta va expressar la seva “sorpresa i total disconformitat amb aquesta resolució i els seus raonaments” i recordava que el mateix magistrat va decidir sobreseure el cas de tots els investigats el mes de juliol passat, i que en el cas del president Bartomeu, el mateix ministeri Fiscal ni tan sols proposava la seva acusació.

El club concloïa indicant que “en el cas que s’incoï l’obertura de judici oral, l’FC Barcelona mantindrà les tesis que sempre ha defensat per demostrar la innocència de tots els investigats”.

RONALDO DIU QUE NO ES RETIRARÀ FINS QUE TINGUI 41 ANYS

El Reial Madrid va celebrar ahir un acte amb motiu de la renovació del contracte de Cristiano Ronaldo fins al 30 de juny del 2021, quan ja tingui 36 anys. Tot i això, el portuguès va assenyalar que no serà el seu darrer contracte, ja que vol allargar la seva carrera professional fins als 41 anys. “És un dia molt important, el Reial Madrid està al meu cor, i no és l'últim contracte, que quedi ben clar. En tot cas serà el penúltim”, reconeixia el davanter del conjunt blanc. Les xifres sobre el seu nou salari no van filtrar-se, malgrat que alguns mitjans digitals espanyols especulaven que era de 23 milions d’euros nets per any, un menys que Leo Messi i un més que Neymar Jr.

tracking