Esquí alpí

La federació d'esquí prioritza Europa per fer-se forta

La Federació Andorrana d’Esquí vol refermar-se a les copes continentals aquesta temporada per sortir reforçada a la Copa del Món i el Mundial

Andorra la Vella

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) enceta una nova temporada en la qual la mirada està posada al vell continent. “El primer pas és aconseguir bons resultats a la Copa d’Europa, ja que és l’únic camí vàlid per accedir a la segona mànega d’una Copa del Món”, va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, ahir durant la presentació del curs 2016-1017. Una temporada que compta amb un altra fita esportiva important en el calendari: el Mundial de Saint Moritz (Suïssa, del 16 al 19 de febrer). Encara que aquesta competició “no canviarà el rumb que tenim marcat”, segons Visa, ja que “cada corredor té els seus objectius, intentarem que la delegació sigui el més gran possible, però hi aniran els que hagin fet els deures i estiguin preparats”.

La FAE valora positivament la tasca realitzada fins ara, però “volem millorar perquè som conscients que no hem arribat on volem”, va resumir Visa. Entre les novetats d’aquesta temporada, que arrenca aquest mes en les dues categories tant en tècnic com en velocitat, hi ha dues incorporacions en l'apartat tècnic: Simon Bastelica i Cyprien Richard.

Mireia Gutiérrez, que l’any passat va aconseguir e1 seu primer podi a la Copa d’Europa i es va classificar per a la Copa del Món, ara es vol centrar a perfeccionar el seu esquí. L’andor­rana s’estrenarà dissabte a la Copa del Món de Levi (Finlàndia) i no vol sentir parlar de marques que li afegeixin pressió: “Només vull millorar el meu esquí per arribar a la Copa del Món i els resultats ja vindran sols.” Fins a l’aturada de Nadal l’esquiadora combinarà actuacions a la Copa del Món i a la Copa continental.

Qui ja va fer un petit tast de la Copa del Món va ser Joan Verdú, que en el seu debut a Solden va fer el 64è millor temps de la primera baixada. “Enguany l’objectiu és estar entre els 30 primers a Europa. Ser regular i fer el pas endavant a la Copa del Món”, va resumir l’andorrà. Això sí, sense oblidar la Nor-Am Cup americana, on la temporada passada va guanyar un gegant signant la millor puntuació d’un andorrà a la història. “Vull fer bones curses allà perquè et facilita els dorsals durant tota la temporada”, va sentenciar Verdú, que competirà el 14 de novembre vinent a les curses FIS de Tignes (França) juntament amb Àxel Esteve, que vol “millorar punts FIS, ser més constant i fer-me un lloc a la Copa d’Europa”. Per la seva banda, el velocista Marc Oliveras va assegurar sentir-se “en el millor moment físic i psicològic”, i confia entrar entre els 20 primers d’Europa. En noies, Sara Ramentol i Camina Pallàs volen rebaixar els punts FIS, mentre que Sissi Hinterreitner probablement haurà de passar pel quiròfan per una lesió a l’espatlla. Pel que fa als esquiadors més joves, Visa va relatar que volen que es formin i agafin experiència per al circuit internacional, i en funció dels resultats tindran la possibilitat d’accedir als equips nacionals.