TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Ciclisme

Andorra, base d'operacions

L’equip Massi-Kuwait Cycling Project, on corre Julio Pintado, està fent gestions per poder-se establir al Principat

Andorra, base d'operacionsFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i el ciclisme estan íntimament lligats darrerament. Al cada vegada més nombrós grup de ciclistes professionals que han fixat la seva residència al Principat, amb Joaquim Purito Rodríguez al capdavant, i al fet que grans rondes com la Vuelta o el Tour passin periòdicament per les carreteres del país, s’hi ha d’afegir ara l’interès d’un equip per establir la seva base d’operacions a Andorra. Segons ha pogut saber el Diari es tracta del Massi-Kuwait Cycling Project, equip de categoria UCI Continental en el qual està enrolat des de fa uns mesos l’andorrà Julio Pintado.

L’equip, que té un doble bloc, un que competeix en les curses del Golf Pèrsic i l’altre a les proves d’Espanya i Europa Occidental, manté converses amb la Federació Andorrana de Ciclisme i amb el Govern per mirar de formalitzar un projecte en comú. En aquest sentit Turisme tindria damunt la taula una proposta de patrocini que estaria analitzant, conjuntament amb la secretaria d’Estat d’Esports. Les converses s’haurien de tancar, en un sentit o un altre, durant aquest mes de novembre, ja que els equips han de fer la seva inscripció a la Unió Ciclista Internacional (UCI). El Massi-Kuwait és un equip que ha militat enguany en la tercera categoria del ciclisme internacional (Continental), en l’organigrama d’equips darrere els UCI World Team i els UCI Professional Continental Team.

L’estructura de l’equip, que es va presentar l’abril passat, sorgeix de la col·laboració entre el fabricant de bicicletes Massi i la Federació de Ciclisme de Kuwait, i ha comptat amb el suport de les institucions públiques de la Vall d’Aran, suport que perdria en cas d’arribar finalment a un acord amb Andorra. Un punt a favor és la presència de Julio Pintado a l’equip, que com va informar el Diari, té garantida la continuïtat per al 2017 a falta de signar el contracte. Pintado és, juntament amb Òscar Cabanas, el ciclista més representatiu actualment del país, amb participació al passat Campionat d’Europa.

Al marge d’aquest projecte del Massi-Kuwait, Joaquim Purito Rodríguez va manifestar el setembre passat –abans de reenganxar-se al ciclisme professional– que entre els seus plans de futur hi hauria la creació d’un conjunt ciclista amb seu a Andor­ra i amb una base de corredors locals, en una nova demostració que el ciclisme es mou al país.

EL 2009

L'ANDORRA-GRANDVALIRA, ÚLTIM PRECEDENT

L’últim precedent d’un equip radicat a Andorra cal buscar-lo l’any 2009, quan l’exciclista Melcior Mauri i Domènec Carbonell van engegar l’Andor­ra-Grandvalira, equip de categoria Continental, aprofitant l’estructura de l’ECP Continental, amb una llarga experiència al ciclisme amateur. L’esquadra va comptar amb el suport d’Andorra Turisme, Grandvalira, la federació i l’Sprint Club, però només va mantenir-se en actiu un any, en el qual va aconseguir algunes victòries (Jaume Rovira a la Clàssica d’Ordizia i el triomf per equips a les 24 hores de Montjuïc).

Quinze anys abans a l’Andorra-Grandvalira, l’equip professional Festina-Lotus, esquitxat pel dopatge, va competir amb llicència andorrana durant dues tempo- rades.

tracking