Victòria històrica de la sub-19

Els andorrans es van imposar a Liechtenstein amb un domini clar que es va reflectir al marcador

Victòria històrica de la sub-19Xavier Pujol

Andorra va perdent poc a poc la condició de Ventafocs. El treball que s’està realitzant des de la base està començant a donar els seus fruits i progressivament es va veient un millor joc tricolor. La prova va ser els resultat d’ahir en l’últim partit del Preeuropeu de la sub-19, que es va desfer de Liechtenstein per 4 a 2, assolint la seva primera victòria de la història. La selecció rival no va donar mostres de qualitat, però el mèrit va ser d’una Andorra que, acostumada a cedir la possessió, va prendre el domini i ho va saber reflectir en el marcador.

Abans de començar la festa golejadora de la primera part, però, Liechtenstein va avisar al minut 26 amb una arribada en solitari del davanter, Yanik Frick, que Francisco Pires va aturar per partida doble evitant el gol rival. Només tres minuts després, Ricard Fernández va marcar el primer per a Andorra en rematar al fons de la xarxa un rebot que ell mateix havia provocat en dos intents de xut previs. Va ser aleshores quan els de Lucendo van agafar embranzida i dos minuts després marcaven el segon, obra de Miquel Torres, que en una centrada de córner va empènyer l’esfèrica des de la línia de gol. Al minut 37 va arribar el tercer. El central de Liechtenstein, Elias Quaderer, va estar imprecís en assistir la pilota al seu porter i es va fer un autogol que deixava el triomf encarrilat a la primera part.

A la represa, es van veure el mateix nombre de gols. Andorra va sortir amb una marxa menys i va veure com Èric de Pablos rebia dues targetes grogues en només cinc minuts i els deixava amb un home menys per als darrers 20 minuts de partit. Liechtenstein va posar tensos els tricolors marcant al 76’, però Àlex Martínez va respondre amb un golàs de falta a cinc per acabar. Al final, Pires no va estar encertat en rebutjar un xut de falta ras i sense perill de Frick, que va suposar el segon dels visitants.

“Abans de començar ja vaig dir que tenia un grup treballador i només hem fet que constatar-ho”, assegurava Lucendo, que veia com un tercer lloc en el global del Preeuropeu es quedava curt: “Hem lluitat de tu a tu amb tots i sens dubte mereixíem més”.